ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κώστας Σκρέκας στη Βουλή
Φώτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Κ. Σκρέκας: Θα επιβληθούν πρόστιμα σε όποια επιχείρηση παρανομεί

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως πριν λίγες εβδομάδες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε αλυσίδες για πλασματικές εκπτώσεις και τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι.

Δεν θα σταματήσουμε και δεν διστάζουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα σε όποια επιχείρηση παραβαίνει το νόμο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται ευρωπαϊκή οδηγία για τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών.

Αναφερόμενος σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, εν μέσω πληθωριστικής κρίσης, ο κ. Σκρέκας είπε ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες «επιβάλαμε πρόστιμα πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ και αναφέραμε σε ποιες αλυσίδες τα επιβάλαμε, για πλασματικές εκπτώσεις».

Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη που ζήτησε στοιχεία για τα πρόστιμα, είπε ότι θα τα καταθέσει στη Βουλή και ανέφερε ότι έχουν επιβληθεί 1,44 εκατομμύρια σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις, που είναι βεβαιωμένα και πληρωμένα. «Οι τρεις μάλιστα, πήγαν και το πλήρωσαν και πριν περάσει καν το εικοσαήμερο, για να πληρώσουν με έκπτωση. Θα τα παρουσιάσω όλα στη Βουλή» είπε ο κ. Σκρέκας. Σημείωσε επίσης ότι έχει δημοσιευθεί Δελτίο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης με το ποιες αλυσίδες ήταν οι παραβάτες και τι πρόστιμο επιβλήθηκε σε αυτές.

Πρόσθεσε μάλιστα εμφατικά ότι «αυτό θα συνεχίσουμε, και θα δείτε και τις επόμενες ημέρες. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Εμείς δεν θα σταματήσουμε και δεν διστάζουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα σε αυτόν που παραβαίνει το νόμο. Να το ξέρετε αυτό, και θα το δείτε και τις επόμενες ημέρες, οπότε πιθανότατα να έχουμε παραβάσεις και να έχουμε επιβολή προστίμου. Και μάλιστα πολύ μεγάλου και σε μεγάλες επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Theodorikakos-Anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δημιουργείται Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας για επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργεί την «Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας», μια ψηφιακή πλατφόρμα με εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό και υπηρεσίες αυτοαξιολόγησης για τη στήριξη επιχειρησιακής ανθεκτικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εθνική πρωτοβουλία μείωσης τιμών από 31 Αυγούστου

Από 31 Αυγούστου ξεκινά εθνική πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με στόχο τουλάχιστον 5% για 2-4 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά από σύσκεψη με φορείς της αγοράς.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Ρήτρα απολιγνιτοποίησης στη Βουλή για Δυτική Μακεδονία

Ο Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τροπολογία για Οριζόντια Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης, που διασφαλίζει προτεραιότητα στις ανάγκες των περιοχών Δίκαιης Μετάβασης σε νόμους και προγράμματα, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα φορέων.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση αμυντικής βιομηχανίας και επενδύσεις 3,1 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ειδικό καθεστώς για στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας και 930 επενδυτικά σχέδια άνω των 3,1 δισ. ευρώ. Παρουσίασε το πλάνο ενίσχυσης τεχνολογίας, καινοτομίας και παραγωγής.