ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο

Κεφαλογιάννη: Η κλιματική αλλαγή απασχολεί όλες τις περιοχές του πλανήτη

Όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού «θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να αναπτύξουμε συνέργειες, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας».

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC, τον οργανισμό που αποτελεί την ευρωπαϊκή «ομπρέλα» των επιχειρήσεων των κλάδων της φιλοξενίας και εστίασης. Στον οργανισμό συμμετέχουν 47 Ενώσεις-Μέλη από 36 ευρωπαϊκές χώρες, και η χώρα μας εκπροσωπείται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κοινοί προβληματισμοί και υπήρξε σύμπνοια απόψεων όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των εργαζομένων στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία. Διερευνήθηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους ο κλάδος θα καταστεί περισσότερο ελκυστικός, ασφαλώς μεν για την παγκόσμια τουριστική ζήτηση, αλλά και για εργατικό δυναμικό που θα μπορούσε να απασχοληθεί σε αυτόν.

Συζητήθηκε ακόμη, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις του στον τουρισμό. Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η υπουργός: «Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής τα βιώνουμε καθημερινά. Είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί όλες τις περιοχές του πλανήτη. Είναι σαφές ότι οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα και μεθοδικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, και να αναζητήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του τουρισμού και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακόμα, θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να αναπτύξουμε συνέργειες, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας Ιουνίου στη Βρετανία

Νέο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας Ιουνίου σημειώθηκε στη νότια Αγγλία με 35,7°C στο Τσάρλγουντ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1957 και του 1976 που ήταν 35,6°C, σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Χωριό Γροιλανδίας πάγοι
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: Οι φωτιές στη βλάστηση ξεσπούν νωρίτερα κάθε χρόνο

Σπάνιες φωτιές σε βλάστηση ξέσπασαν φέτος στη Γροιλανδία από τον Ιούνιο. Οι ειδικοί συνδέουν το φαινόμενο με την υπερθέρμανση του πλανήτη, κύρια στην Αρκτική, και το Ελ Νίνιο. Οι φωτιές αυτές θεωρούνται νέο φαινόμενο για το νησί.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η πράσινη ενέργεια κάλυψε για πρώτη φορά την αυξημένη ζήτηση του 2025

Η Κίνα σημείωσε ιστορικό σταθμό για το κλίμα, αφού η αύξηση παραγωγής πράσινης ενέργειας το 2025 κάλυψε πλήρως τη νέα ζήτηση. Η Κίνα συνέβαλε το 60% στην παγκόσμια αύξηση ανανεώσιμων πηγών, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά.