ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Christos-Staikouras

Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα σταθερότητας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς

Τόνισε ότι η συνετή δημοσιονομική πολιτική ενίσχυσε τα εισοδήματα, τα οποία -όπως είπε- πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο και γρηγορότερα και να συγκλίνουν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το πρόγραμμα σταθερότητας κατατέθηκε πριν από ένα μήνα και είναι το αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των στελεχών του, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε: «Ξεκινώ από το αυτονόητο, αν ήταν εώλο το κείμενο, θα είχαμε δεχθεί ενστάσεις από τις Βρυξέλλες και οι αγορές θα ανησυχούσαν ήδη για την πορεία της χώρας, θα είχαν αρχίσει να τιμολογούν πιο ακριβά την χώρα, ενώ τώρα συμβαίνει το αντίθετο, δανειζόμαστε φθηνότερα».

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: «Αξιολογήθηκε η συνετή οικονομικό πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και έχει προεξοφληθεί η επενδυτική βαθμίδα που έρχεται αμέσως μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης της ΝΔ». Αναλύοντας κάθε σημείο της κριτικής που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρουσίασε όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας υπογραμμίζοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τόνισε ότι η συνετή δημοσιονομική πολιτική ενίσχυσε τα εισοδήματα, τα οποία -όπως είπε- πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο και γρηγορότερα και να συγκλίνουν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση στόχευσε στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιείς τα έσοδα και τα επιστρέφεις στην κοινωνία, δεν λεηλατείς την κοινωνία με φόρους όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας: «αν είχαμε περισσότερες δυνατότητες, δεν θα ήθελε η κυβέρνηση να βοηθήσει περισσότερο την κοινωνία;» είπε και πρόσθεσε ότι «αποδείξαμε ότι υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα από τους στόχους και επιστρέφουμε μέρισμα στην κοινωνία με δίκαιο τρόπο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ανακοινώνει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ανήμερα των εκλογών

Η Ρωσία δήλωσε ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις για μία μόνο ημέρα, ανήμερα των εκλογών στην Ουκρανία, απορρίπτοντας το αίτημα του Ζελένσκι για 60ήμερη εκεχειρία ώστε να πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές.
Κτίριο CDU Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζέντερ στηρίζει Μερτς: Αποφάσεις CDU για τείχος κατά άκρων στη Γερμανία

Ο Μάρκους Ζέντερ δήλωσε ότι στηρίζει τον Φρίντριχ Μερτς ως καγκελάριο και δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα, ενώ η συζήτηση για την ηγεσία του CDU συνεχίζεται έπειτα από αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα και εσωτερικές πιέσεις.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εκλογές στην Ουκρανία εφόσον υπάρξει 60ήμερη εκεχειρία με Ρωσία

Ο Ζελένσκι απάντησε στην κριτική του Τραμπ, δηλώνοντας πως εάν ο Πούτιν συμφωνήσει σε 60 ημέρες εκεχειρίας, η Ουκρανία θα οργανώσει εκλογές μέσα σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στο ABC.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Νέος εκλογικός νόμος με «μπόνους» για συμμαχίες άνω του 42%

Η ιταλική βουλή ενέκρινε νέο εκλογικό νόμο που στηρίζεται στην απλή αναλογική, με μπόνους εδρών για συμμαχίες άνω του 42%. Επανέρχεται ο σταυρός προτίμησης και διατηρείται το όριο 3% για τα κόμματα, 10% για συμμαχίες.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Οι επιλογές σας ωφελούν τους ισχυρούς, δυσκολεύουν τους πολλούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για περιφρόνηση κοινωνικών ζητημάτων και υποστήριξε ότι οι πολιτικές της δυσκολεύουν τους πολλούς. Διαφώνησε με την πρόταση Μητσοτάκη για τη στέγαση, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη.