ΓΔ: 2433.61 1.55% Τζίρος: 48.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:38
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας ενόψει εκλογών.

Επιστροφή σε προεκλογικούς ρυθμούς με περιοδείες και δημοσκοπήσεις

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ποιες περιοχές έχουν προτεραιότητα στις περιοδείες. Αδιέξοδο στις συνομιλίες για νέο ντιμπέιτ. Αυτοδυναμία ΝΔ και Βουλή επτά κομμάτων δείχνουν οι μετρήσεις.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η τελευταία ανάπαυλα πριν από την τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με τα κόμματα να μπαίνουν ξανά από σήμερα σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά μετά το αρνητικό τεστ κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη, επιστρέφει στο πρόγραμμα των περιοδειών του, με επίσκεψη στην περιοχή της Νέας Ιωνίας σήμερα το πρωί. Το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ενώ αύριο Τετάρτη θα περιοδεύσει στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα.

Η σημερινή μέρα, μεταξύ άλλων, θα κρίνει και την τύχη μιας νέας τηλεμαχίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων καλούνται να προσέλθουν στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15, σε μια συζήτηση - διαπραγμάτευση, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού, με βασικό θέμα συζήτησης τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (ντιμπέιτ) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Με τις πιθανότητες να γέρνουν προς ένα αδιέξοδο σε αυτή τη συζήτηση, τα κομματικά επιτελεία στρέφουν ήδη την προσοχή τους στις επόμενες μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Ήδη η αποτύπωση της εικόνας των κομμάτων 20 ημέρες πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες, επιβεβαιώνει τη δυναμική της ΝΔ με ισχυρή την πιθανότητα εξασφάλισης της πολυπόθητης αυτοδυναμίας, έστω και αν η τελευταία δημοσκόπηση (Marc / Πρώτο Θέμα) φέρνει στα έδρανα του Κοινοβουλίου συνολικά επτά κόμματα, με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, να φλερτάρει με την πέμπτη θέση, πάνω από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ και το νεοπαγές κόμμα «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού δείχνει να εξασφαλίζει το 3% που το φέρνει εντός Βουλής.

Για τους επιτελείς της οδού Πειραιώς η βασική αγωνία είναι η μέγιστη κινητοποίηση της βάσης του κόμματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα χαλάρωσης που έχουν διαπιστωθεί σε περιοχές -κυρίως- της βόρειας Ελλάδας, αλλά και το κλίμα εφησυχασμού σε ορισμένα στελέχη που εξασφάλισαν ήδη από τον πρώτο γύρο των εκλογών μια θέση στο Κοινοβούλιο.

Η επιλογή άλλωστε του Κυριάκου Μητσοτάκη να «περάσει» για δεύτερη φορά από συγκεκριμένους νομούς της επικράτειας υπηρετεί αυτό τον στόχο, προκειμένου να πείσει από τη μια τους υποστηρικτές του ότι τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και, από την άλλη, να «διορθώσει» τις απώλειες που κατέγραψε το κόμμα του σε σχέση με τα ποσοστά της εκλογικής αναμέτρησης του 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η δουλειά μας και όχι τα νέα κόμματα θα κρίνουν τις εκλογές

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις της ΝΔ πρέπει να συνεχιστούν για το καλό της κοινωνίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη σχέση με τους πολίτες και δίνει έμφαση στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και την πρώτη κάλπη.
Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος ΟΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ορκίστηκε βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, μετά την απώλεια του Νικόλαου Ταγαρά. Ευχές για ευδόκιμη θητεία του απηύθυναν ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ασχολείται με στελέχη, όχι με τα προβλήματα πολιτών

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε στον Real fm το «τεράστιο χάσμα» ανάμεσα σε όσα απασχολούν τους πολίτες και στα θέματα που συζητούνται στην πολιτική σκηνή, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για εστίαση σε πρόσωπα και όχι ουσία.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η ανεπάρκεια αντιπολίτευσης να μην πλήξει την Ελλάδα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και τις δημοσκοπήσεις ως χρήσιμο εργαλείο, σημειώνοντας τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης και υπογραμμίζοντας το κυβερνητικό έργο της ΝΔ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Θέλουμε να πείσουμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Η Αλ. Σδούκου τόνισε τη σοβαρότητα του δημόσιου διαλόγου και τη συνέπεια της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν επιλέγει αντίπαλο. Υπογράμμισε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την πολιτική λογοδοσία.