ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:45:51
Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ελλάδας
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Οικονόμου: Αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι η μόνη ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης

«Αν ο κ. Τσίπρας εφάρμοζε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μνημόνια», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νομό Φθιώτιδας.

Στις επικείμενες εκλογές και στη σημασία της ψήφου της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, στην διάρκεια συνέτευξής του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά. Όπως επεσήμανε, «αναδεικνύεται πεντακάθαρα πως αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι μία ουσιαστική και βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει για την ελληνική κοινωνία. Στις εκλογές που ο Πρωθυπουργός σε λίγες ώρες από τώρα θα ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει, εμπρός στην κάλπη της 21ης Μαΐου μία είναι η ρεαλιστική πρόταση.

Η Νέα Δημοκρατία με ένα δυνατό ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα οδηγήσει σε μια σταθερή, αυτοδύναμη Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Άλλη, εναλλακτική, ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης μέσα από αυτά που κατατίθενται στο δημόσιο διάλογο, από όσους υποτίθεται ομνύουν στην απλή αναλογική και στις δήθεν αποτελεσματικές κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν υπάρχει. Ποια είναι η «προοδευτική διακυβέρνηση»;

Με συστατικό τον κ. Βαρουφάκη που λέει πιθανόν να κλείσουν οι τράπεζες, δεν έγινε και τίποτα; Με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Βαρουφάκη; Με τον κ. Τσίπρα που κάνει, όπως και το 2014, αυτό το τουρ στην Ευρώπη για να συκοφαντεί τη χώρα του, για να λέει πράγματα για την κοινωνία και την Πατρίδα που είναι έξω από την πραγματικότητα, προκειμένου να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο;

Ή με τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, που το μόνο που αφήνουν εκτός εξίσωσης -μάλλον το προσθέτουν στη γενικευμένη ασάφεια και επιδερμικότητα με τις οποίες προσεγγίζουν τα πράγματα- είναι το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει άλλη ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτοδυναμία Ν.Δ. για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας, η δυνατότητα ανθεκτικότητας στις πολλές κρίσεις που δεν τέλειωσαν, που μας βρήκαν και που αποδείξαμε ότι με μια σώφρονα, ουσιαστική πολιτική καταφέραμε να κρατήσουμε κοινωνία και Πατρίδα όρθιες» τονίζει.

Σύμφωνα μκε τον ίδιο, «σημασία στην πολιτική, τη σύγχρονη διακυβέρνηση, την Ελλάδα του 2023, δεν έχουν τα εύκολα και τα ευχάριστα λόγια για να γίνεται κανείς συμπαθής. Σημασία έχει η αξιοπιστία αυτού που τα λέει. Όταν ο Μητσοτάκης το 2019 είπε θα μειώσω τους φόρους και μείωσε τους φόρους, έχει άλλη αξιοπιστία όταν λέει ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα αυξηθούν κατά 25% οι μισθοί και τα εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει άλλη αξιοπιστία όταν λέει ότι από 1/1/2024 αναμορφώνονται τα μισθολόγια στο δημόσιο τομέα. Συνεπώς, η αξιοπιστία -συστατική επιστολή- του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το έργο του μέσα σε έναν κυκεώνα παγκόσμιων κρίσεων. Αυτό είναι το μείζον και το ουσιαστικό που πρέπει να ζυγίσουν οι πολίτες. Τα εύκολα λόγια, το χάιδεμα στα αυτιά, τις ευχάριστες υποσχέσεις, τα ξαναείδαμε, πάθαμε και μάθαμε.

Ανοίγει ο δρόμος με τη νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας, για μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί, δεν θα αφήνει κανέναν πίσω και θα κρατά ανοιχτό τον δρόμο της προκοπής για κάθε άνθρωπο, για κάθε πολίτη».

Κατά τον κ.Οικονόμου, «από τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα οι πολίτες θυμούνται τις κλειστές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι θυμούνται ότι κάθονταν στην ουρά για να πάρουν ένα εικοσάρικο. Θυμούνται ότι έκαναν δύο και δυόμιση χρόνια για να πάρουν σύνταξη. Θυμούνται τη χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι, με τους μετανάστες να «λιάζονται ή να ψάχνουν για επενδύσεις» και στα νησιά μας να υπάρχουν αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες σε ανθρώπινο επίπεδο και για τους μετανάστες και για τον κοινωνικό ιστό εκεί. Θυμούνται την Ελλάδα να είναι διαρκώς παράγοντας του προβλήματος. Αυτά θυμούνται από τον κ. Τσίπρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου για αγρότες: Ανοιχτός διάλογος, αλλά τέλος στην ταλαιπωρία από μπλόκα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται όλους τους αγρότες, είτε μετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είτε όχι, αναδεικνύοντας τη σημασία του διαλόγου για λύσεις και ότι η κυβέρνηση προσέγγισε με ευελιξία τις συνομιλίες.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν, απαιτούνται στοχευμένα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε στο MEGA τη σημασία του διαλόγου με τους αγρότες και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μοσχάτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μοσχάτο: Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό τους πληρώσαμε

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, προκοπή και επιτυχίες στους πολίτες και στη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μοσχάτο.
Εκδήλωση Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΔ, τόνισε πως το κόμμα παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη, διασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο, και θα συνεχίσει να εργάζεται για καλύτερη υγεία, παιδεία και μια ασφαλή