ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι εκλογικές περιοδείες του Μητσοτάκη και η εμφάνιση με Καραμανλή, Σαμαρά

Η είσοδος στην τελική ευθεία των εκλογών, οι ομιλίες Μητσοτάκη σε Κέρκυρα, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Χανιά και η εκδήλωση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ με την παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών, που θα επισφραγιστεί με την επίσκεψη του πρωθυπουργού το ερχόμενο Σάββατο 22 Απριλίου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα έχει προηγηθεί μία ημέρα νωρίτερα -την Παρασκευή, 21 Απριλίου- η τυπική ολοκλήρωση  των εργασιών της Βουλής, η οποία θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, την ημέρα κατά την οποία ο Φρούραρχος του Κοινοβουλίου, θα θυροκολλήσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης στο περιστύλιο της Βουλής, στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία των εκλογών αλλά και η ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.

Από το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται και η πρώτη εμφάνιση του μέχρι σήμερα υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, πόστο που θα καταλάβει από τη στιγμή που εξαιρείται από τους περιορισμούς του νόμου για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

Τα επόμενα βήματα μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου για τα κόμματα, μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα δεν έχουν!

Στην τελική ευθεία για την πρώτη κάλπη με το σύστημα της απλής αναλογικής, τα κομματικά επιτελεία καταστρώνουν το πρόγραμμα των περιοδειών των αρχηγών τους, καθώς και τις επιμέρους εμφανίσεις κλιμακίων στελεχών ανά την επικράτεια.

Στην οδό Πειραιώς έχουν ήδη ανακοινώσει τις επόμενες εξορμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχής γενομένης από σήμερα, με την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ακολουθούν οι εμφανίσεις σε Καλαμάτα και Ναύπλιο και, ανήμερα της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, η προεκλογική του ομιλία στη γενέτειρά του, τα Χανιά.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στη ΝΔ στη συσπείρωση της κομματικής βάσης, για αυτό και θεωρούν κομβικής σημασίας την ειδική εκδήλωση που προγραμματίζεται για τις 9 Μαΐου, με αφορμή την την επέτειο της υπογραφής ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στο βήμα των ομιλητών θα βρεθούν ο νυν και οι δύο «γαλάζιοι» πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας ένα μήνυμα ενότητας στην ΝΔ, μόλις 12 ημέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών.

Με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις να «τρέχουν» σε καθημερινή βάση, η εμφάνιση των τριών στο «παρά πέντε» των εκλογών θεωρείται από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδιαιτέρως κομβική, σε μια προσπάθεια να «στεγανοποιήσουν» τυχόν διαρροές προς τα δεξιά και να αναχαιτίσουν την όποια δυναμική καταγράφει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, κυρίως στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σαμαρά: Όσα είχα να πω τα είπα, αν κάνει κόμμα τα ξαναλέμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή υπογράμμισε τη μεταξύ τους καλή σχέση και το σεβασμό στην αποστασιοποίησή του από την πολιτική.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανευθυνότητα να αναμειγνύονται εξωτερικά με εσωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για επικίνδυνες τοποθετήσεις σχετικά με εθνικά θέματα και του ζήτησε να μην εμπλέκει τα ελληνοτουρκικά στην πολιτική αντιπαράθεση, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά, δεν ξεπέρασα τα όρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ πως το πακέτο στήριξης δεν είναι προεκλογικό και τόνισε ότι διαφέρει από το 2003, καθώς σήμερα το πολιτικό σκηνικό και οι ψηφοφόροι είναι πιο ώριμοι και έμπειροι.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στόχος τα πιο ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια παντού

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τόνισε ότι τα έργα που υλοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του, ενώ αναμένει αν θα επιτευχθεί ο στόχος για τα ποσοστά της ΝΔ. Στόχος τα ανταγωνιστικά και ανανεωμένα ψηφοδέλτια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης: Μητσοτάκης – Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο τρίτης θητείας, σημείωσε πως χρειάζεται σταθερότητα και εμπειρία για τις προκλήσεις και τόνισε ότι στόχος του είναι τολμηρές μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερη σεμνότητα.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο, επιδιώκοντας αξίωμα στις Βρυξέλλες και θυσιάζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας με πρόωρες αποπληρωμές δανείων, σε βάρος της πλειοψηφίας.