ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Katrinis
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Αγνόησε την προστασία της πρώτης κατοικίας ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός παρά το μεγάλο κύμα αντιδράσεων από την κοινή γνώμη δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τους αδύναμους δανειολήπτες.

O επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Mιχάλης Κατρίνης μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 επέκρινε τον πρωθυπουργό πως αγνόησε την προστασίας της Α' κατοικίας και των αδύναμων δανειοληπτών, ενώ υπενθύμισε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στηρίξει το νόμο Κατσέλη που προστάτευε αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία.

«Ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για τους αδύναμους δανειολήπτες, τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, στις εξαγγελίες που έκανε στην Κοζάνη, παρά το μεγάλο κύμα αντιδράσεων που έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη», ανέφερε ο κ.Κατρίνης . Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, το 2010 ψήφισε το ν. 3869/2010 (νόμο «Κατσέλη») που προστάτευσε ουσιαστικά την πρώτη κατοικία, «παρότι είχε να αντιμετωπίσει την πιο σκληρή τρόικα στη δίνη των μνημονίων».

Στράφηκε κι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατέκρινε πώς όχι μόνο δεν ψήφισε τον νόμο «Κατσέλη» το 2010, αλλά τον αντικατέστησε το 2019 και ουδέποτε έχει ζητήσει την επαναφορά του, παρότι -και παρά τις όποιες διαφωνίες- κατά κοινή παραδοχή ήταν το μοναδικό αποτελεσματικό πλαίσιο της κύριας κατοικίας στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέλαβε το πλαίσιο των προτάσεων που έχει καταθέσει και περιλαμβάνουν:

  • την επαναφορά του Ν.3869/2010, με νέα επικαιροποιημένα κριτήρια,
  • αγορά του δανείων από τον δανειολήπτη, προτού αυτό αγοραστεί από τα funds,
  • την προστασία της αγροτικής γης που απειλείται με κατάσχεση ως μοναδικό μέσο επιβίωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους,
  • την επιβολή κανόνων λειτουργίας στα funds, ώστε να σταματήσουν να λειτουργούν ασύδοτα,
  • τη βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο,
  • την εξάντληση αριθμού δόσεων για τη ρύθμιση δανείων, μετά από αξιολόγηση από τραπεζικό διαμεσολαβητή.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα αναζητήσει νέο «εθελοντή» διευθυντή ο Πρωθυπουργός;

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την αποχώρηση του Μιχάλη Μπεκίρη από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ρωτώντας αν θα βρεθεί άλλος «εθελοντής», καθώς δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα για τον διορισμό και τα προσόντα του.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μ. Λαζαρίδης επιτίθεται χυδαία στη Ν. Γιαννακοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Μακάριο Λαζαρίδη για "χυδαία προσωπική επίθεση" στη Νάντια Γιαννακοπούλου σε τηλεοπτικό πάνελ, θεωρώντας υπεύθυνο για το κλίμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τη ΝΔ για τη στάση τους.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να απομακρυνθεί ο κ. Μπεκίρης από διευθυντής στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την απομάκρυνση του κ. Μπεκίρη από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, μετά τα δημοσιεύματα για έλλειψη ΦΕΚ διορισμού και πιθανή απουσία πτυχίου, τονίζοντας πως δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αγνοεί τα κοινωνικά προβλήματα, υπάρχει λύση με εμάς

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό και σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τα κοινωνικά προβλήματα, όπως η μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση καθυστερεί 11 μέρες για τα καύσιμα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει λύση

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία αντίδρασης στην ακρίβεια των καυσίμων, επισημαίνοντας την καθυστέρηση έκτακτων μέτρων και προτείνει το ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του ΠΑΣΟΚ.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα πρότεινε λύσεις για τα καύσιμα, ο πρωθυπουργός άργησε

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που πρότεινε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις. Προτείνει μείωση ειδικού φόρου, ΦΠΑ και φορολόγηση υπερκερδών.