ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Βαρβιτσιώτης: Προσβλέπουμε σε συνεργασία με τη σουηδική προεδρία της Ε.Ε.

Σημειώνεται πως σήμερα η Σουηδία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τσεχία για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ευχές για μια επιτυχημένη θητεία στη σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε για μια ισχυρότερη και ασφαλέστερη Ευρώπη» υπογραμμίζει επίσης ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί την τσεχική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για την «εξαιρετική συνεργασία».

Σημειώνεται πως σήμερα η Σουηδία αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τσεχία για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Το υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζει τις καλύτερες ευχές για μια παραγωγική θητεία στην προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και διαμηνύει πως προσβλέπει στη συνεργασία προς το συμφέρον της ΕΕ και των πολιτών της ενώ, εκφράζει ευχαριστίες στην Τσεχία για την «επιτυχημένη προεδρία κατά τους τελευταίους 6 μήνες»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία αναβαθμίζει την αντιαεροπορική άμυνα στη Στοκχόλμη

Η Σουηδία επενδύει 3,5 δισ. κορώνες σε αμυντικό εξοπλισμό για ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας, αγοράζοντας πυραύλους IRIS-T και οχήματα ανάπτυξής τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Πολ Γιόνσον.
Ουκρανικός στρατός μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Όχι σε αλλαγές συνόρων και περιορισμούς για τον ουκρανικό στρατό

Η Σουηδία τονίζει ότι η ειρήνη απαιτεί αμετάβλητα σύνορα και πλήρη επιχειρησιακή ελευθερία του ουκρανικού στρατού, ενώ ΗΠΑ και Ουκρανία επαναδιαπραγματεύονται σχέδιο τερματισμού του πολέμου με τη Ρωσία.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός ΥΠΑΜ: Ανησυχητική η ρωσική απειλή, ζητεί ενίσχυση άμυνας ΕΕ

Ο Γερμανός ΥΠΕΘΑ Μπόρις Πιστόριους ζήτησε ταχεία ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας λόγω της αυξανόμενης απειλής από Ρωσία και υπέγραψε συμφωνία με τη Σουηδία για διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς άμυνας, εκπαίδευσης και νέων τεχνολογιών.
Πανόραμα Στοκχόλμης Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Η αστυνομία εκτιμά ως ατύχημα τη σύγκρουση λεωφορείου με στάση

Η αστυνομία θεωρεί το δυστύχημα ως πιθανότερο σενάριο για το περιστατικό στη Στοκχόλμη, όπου λεωφορείο παρέσυρε τρία άτομα. Ο οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και νοσηλεύεται.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Λεωφορείο παρέσυρε πεζούς σε στάση στη Στοκχόλμη: 3 νεκροί, 3 τραυματίες

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός όταν λεωφορείο έπεσε σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως τροχαίο δυστύχημα.
Σημάδι Απαγόρευσης Καπνίσματος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία με το χαμηλότερο ποσοστό καπνιστών στον ανεπτυγμένο κόσμο

Η τεχνολογική πρόοδος στα προϊόντα καπνού και νικοτίνης φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη υπευθυνότητας, καθώς το κάπνισμα παραμένει βασικός κίνδυνος για την υγεία, με τις τοξίνες της καύσης να προκαλούν τις σοβαρές ασθένειες.