ΓΔ: 2597.38 -0.62% Τζίρος: 109.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:29:39
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Ιδανικό προορισμό για επενδύσεις αποτελεί η Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως υπήρξε συνεργασία με την Εσθονία στο θέμα της ψηφιακής διακυβέρνησης και ειδικότερα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα ζητήματα κυβερνοασφάλειας και επιθέσεων.

Η Ελλάδα είναι στην κορυφή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις με την Εσθονή ομόλογό του, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Ταλίν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα μας είναι ιδανικός προορισμός για επενδύσεις και κάλεσε τις εσθονικές επιχειρήσεις που θέλουν να στραφούν προς τη νότια Ευρώπη να επιλέξουν Ελλάδα.

Και οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη συνεργασία Ελλάδας και Εσθονίας στο θέμα της ψηφιακής διακυβέρνησης και ειδικότερα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα ζητήματα κυβερνοασφάλειας. «Συνεργαστήκαμε με την Εσθονία και σε αυτό τον τομέα, βλέπουμε πολλά κοινά σημεία και μπορούμε να συνεργαστούμε και σε συστήματα κυβερνοασφάλειας και επιθέσεων» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «θέλουμε να προστατέψουμε τις πληροφορίες για τις χώρες που έχουν εθνικές εκλογές».

Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στην Ουκρανία καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή. «Κανείς δεν πρέπει να αλλάξει τα σύνορα με τη βία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Μίλησε για ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή και επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος για την επίλυση του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών είναι το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα υποστηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά τώρα είναι η ώρα για μια ευρωπαϊκή λύση. «Θέλουμε κοινές προτάσεις για να μην υπερτερεί κάποιος κάποιου άλλου, έχουμε κοινό στόχο να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας, το πρόβλημα δεν θα λυθεί αυτό το χειμώνα αλλά μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε η κα Κάλλας.

Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του πρόσφατου ευρωπαϊκού συμβουλίου δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «και μόνο ενόψει της απόφασης για ένα πλαφόν στο φυσικό αέριο, οι αγορές είδαν ότι συζητάμε σοβαρά για τη μείωση των τιμών. Όλοι συμφωνούν σε μέτρα για τη μείωση κατανάλωσης, η Ελλάδα δημιουργεί και ένα πλάνο που δείχνει τα κέρδη των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μην έχουμε υπερβολικές αυξήσεις. Οι καταναλωτές βλέπουν τι θα πλήρωναν αν δεν υπήρχε αυτό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε τη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού για την οικονομία, τονίζοντας τις επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες. Τόνισε ότι ο κλάδος συμβάλλει σε βιώσιμη ανάπτυξη και ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deloitte: Ψηφιακός μετασχηματισμός και ESG στις επενδύσεις CFOs στην Ελλάδα

Παρά την αυξημένη γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι Έλληνες CFOs επενδύουν σε ψηφιακό μετασχηματισμό και ESG, διατηρώντας αισιοδοξία υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte σε 100 CFOs τον Απρίλιο του 2026.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παραμένει βασικός εταίρος και ισχυρή στην άμυνα

Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη Ρούμπιο και τόνισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, που επεκτείνονται σε άμυνα, ενέργεια και επενδύσεις. Υψηλή η ελληνική δαπάνη για άμυνα, διατηρεί γέφυρες με Μέση Ανατολή.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προσελκύει ξένες επενδύσεις με αξιοπιστία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το μεταλλείο της Eldorado Gold στις Σκουριές και τόνισε πως η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις με αξιοπιστία, ενώ προανήγγειλε και την έναρξη εξόρυξης φυσικού αερίου μετά από 40 χρόνια.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ρούμπιο: Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ισχυρός εταίρος ΗΠΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ρούμπιο επιβεβαίωσε τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη διάθεση διεύρυνσης συνεργασίας σε άμυνα, ασφάλεια, ενέργεια, εμπόριο και πολιτισμό. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
Παύλος Μυλωνάς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ στην τεχνολογία – Στην πρώτη γραμμή η AI

Η Εθνική Τράπεζα επένδυσε 1,3 δισ. ευρώ στην τεχνολογία την τελευταία πενταετία, ολοκληρώνοντας τον εκσυγχρονισμό του core banking και των ψηφιακών υποδομών της. Επόμενος στόχος η περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, του open banking και των AI agents.