ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ypourgeio Ygeias, Plevris
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Πλεύρης: Tα όσα προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης για το ΕΣΥ υλοποιούνται ήδη

Επισημαίνει ότι «έχουν διασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή νοσοκομείων και κέντρων υγείας και μόνο για το 2022 προκηρύσσονται 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού».

Με αφορμή το άρθρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για το νέο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στα θέματα υγείας είναι πάντοτε καλοδεχούμενες. Ωστόσο, οι λύσεις που προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης είναι αντιγραφή των μεταρρυθμίσεων που ήδη υλοποιούνται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ΠΦΥ ανασυγκροτείται με την εισαγωγή του προσωπικού γιατρού και ήδη 3.500 γιατροί και 4.500.000 πολίτες έχουν ενταχθεί στον νέο θεσμό.

Έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν υλοποιηθεί 1.100.000 ραντεβού. Στο νέο ΕΣΥ ήδη καταρτίζεται ο νέος χάρτης που λαμβάνει υπόψη τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, έχουν διασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή νοσοκομείων και κέντρων υγείας και μόνο για το 2022 προκηρύσσονται 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού ενώ δίνονται κίνητρα για τη νησιωτική Ελλάδα». «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Υγείας προχωρά τάχιστα και η τηλεϊατρική είναι πλέον πραγματικότητα σε όλα τα νησιά μας. Στην πρόληψη, για πρώτη φορά, πραγματοποιούνται οργανωμένα προγράμματα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία

 Από το πρόγραμμα Φώφη Γεννήματα ήδη 2.411 γυναίκες διαγνώστηκαν με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο και ήδη είναι έτοιμα τα προληπτικά προγράμματα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των καρδιαγγειακών παθήσεων», προσθέτει ο υπουργός Υγείας. «Στον εμβολιασμό αντιτασσόμαστε απέναντι σε αντιεπιστημονικές θέσεις με δύσκολες αποφάσεις και εκπονούμε προγράμματα ενημέρωσης για την εμβολιαστική κάλυψη, επεκτείνοντας -μεταξύ άλλων- τον εμβολιασμό κατά του HPV και στα αγόρια. Εάν όλα αυτά στηρίζονταν και στη Βουλή από τον κ. Ανδρουλάκη θα ήταν πιο χρήσιμο από την τυπική αρθρογραφία και την αντιγραφή προτάσεων», καταλήγει ο κ. Πλεύρης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τρεις θάνατοι βρεφών μετά από ανακληθέν βρεφικό γάλα

Οι αρχές στη Γαλλία αναφέρουν 3 θανάτους βρεφών που φέρονται να κατανάλωσαν ανακληθέν βρεφικό γάλα. Στους 14 οι νοσηλευθέντες, χωρίς ακόμη σαφή αιτία. Έρευνα σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται διεθνείς αποσύρσεις παρτίδων λόγω πιθανής τοξίνης σερουλίδης.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ως το 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική αναβάθμιση του νοσοκομείου Λευκάδας και στη συνολική ανακαίνιση του Τζανείου.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγαπηδάκη: Η πρόληψη ως βασικός πυλώνας υγείας, 180.000 έγκαιρες διαγνώσεις

Η αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε στον ΑΝΤ1 τη σημασία της πρόληψης, αναφέροντας πως μέσω του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» πάνω από 180.000 πολίτες διέγνωσαν έγκαιρα σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: 9 στους 10 θεωρούν σημαντικά τα προγράμματα πρόληψης υγείας

Το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» σημειώνει υψηλή αποδοχή, με το 90% των πολιτών να το θεωρεί απαραίτητο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας. Η συμμετοχή ξεπερνά το 50%, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν θετική επίδραση.