ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Έρευνα για τα οικονομικά δεδομένα του Ανδ. Πάτση ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία

O οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, να του διαβιβάσει τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του βουλευτή.

Έρευνα για τα οικονομικά δεδομένα του Ανδρέα Πάτση ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία, με αφορμή τις καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες του διαγραφέντος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, βουλευτή Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, να του διαβιβάσει τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του βουλευτή, προκειμένου να εκκινήσει ποινική έρευνα για τον κ. Πάτση.

Σε πρώτη φάση, η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων θα αξιολογήσει τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του κ. Πάτση, ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί να αποφανθούν, αν σε βάρος του υπό διερεύνηση βουλευτή προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που αφορούν ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και συνακόλουθα αν τίθεται ζήτημα τέλεσης του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Σημειώνεται ότι σε ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αναφέρεται ότι το 2019, έτος που εξελέγη ο κ. Πάτσης βουλευτής , στην δήλωση για την χρήση του έτους «εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση, ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του, που έγιναν αποδεκτές από την επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

Στο εν λόγω σημείωμα, αναφέρεται πως και σε επόμενες δηλώσεις του κ. Πάτση περιέρχονται «παραλείψεις», οι οποίες ελέγχονται από την επιτροπή της Βουλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρης Θεοχάρης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωστρέφειας στη Λαμία με Χ. Θεοχάρη

Στη Λαμία συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κυβερνητική Επιτροπή Εξωστρέφειας. Υπογράφηκε μνημόνιο για Γραφείο Εξωστρέφειας με στόχο να ενισχυθούν οι τοπικές εξαγωγές και επενδύσεις. Προηγήθηκε επίσκεψη στην ΕΑΣ Στυλίδας.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η παραδοχή Ντίλιαν εκθέτει την κυβέρνηση για το Predator

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο ιδιοκτήτης της Intellexa Ταλ Ντίλιαν αποκάλυψε πως το Predator χρησιμοποιήθηκε από κρατικούς φορείς, αφού η εταιρεία του προσφέρει υπηρεσίες μόνο σε κυβερνήσεις και αρχές ασφαλείας.
Ισπανία και πληθωρισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Μέτρα για συγκράτηση τιμών σε ρεύμα και καύσιμα εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας εξήγγειλε νέα δημοσιονομικά μέτρα για να μετριαστεί η επίδραση του πολέμου στη Μέση Ανατολή στις τιμές ηλεκτρικού και καυσίμων, που ήδη έχουν αυξηθεί πάνω από 25% σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χωρίς πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό-Στηρίζουμε την Κύπρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης και ανασχηματισμό, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία με την παρούσα κυβέρνηση.