ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ιάπωνα Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Kono βρέθηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης της τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Συνάντηση με τον Ιάπωνα Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Taro Kono, είχε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ξεκινώντας την επίσκεψή του στην Ιαπωνία. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Kono βρέθηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης της τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα νέων τεχνολογιών, διαδικτυακών υπηρεσιών και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε τον κ. Kono ότι o Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και τον ενημέρωσε για τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα για την επίτευξη της Ψηφιακής Μετάβασης. Παράλληλα, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις ασφάλειας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς ο κ. Kono είναι πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Ιαπωνίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τον ενημέρωσε για τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα και ρητορική όξυνσης της Τουρκίας, που απειλεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία. Ειδική αναφορά έκανε στην παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία υπενθύμισε ότι έχει υπογράψει και η Ιαπωνία, ενώ επισήμανε ότι δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί, ώστε να εξυπηρετήσει το νέο-οθωμανικό όραμα. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη απόλυτου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, στην οποία και η Ιαπωνία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία ως νησιωτικό κράτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγικούς εταίρους όπως η Ιαπωνία

Όπως αναφέρει, Ελλάδα και Ιαπωνία, παρά τη γεωγραφική απόσταση, έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς, «τη μακρά ιστορία και πολιτισμό, τους ιδιαίτερους δεσμούς με τη θάλασσα, τη «γεωγραφική μοίρα» να ζούμε δίπλα σε μεγάλους και δύσκολους γείτονες.
Κυβερνοασφάλεια προειδοποίηση laptop
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτα μέτρα στην Ιαπωνία μετά από αύξηση κυβερνοεπιθέσεων

Η Ιαπωνία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για την κυβερνοασφάλεια μετά από αύξηση κυβερνοεπιθέσεων. Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι δήλωσε πως η χώρα θα ενισχύσει τη συνεργασία για τον εντοπισμό χάκερς, ενώ πολλές εταιρείες αναφέρουν διαρροές δεδομένων.
Οκινάουα, ναός Ναμινοούε
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Κατηγορείται Αμερικανός στρατιωτικός για φόνο στην Οκινάουα

Κατηγορίες για φόνο και ληστεία απαγγέλθηκαν σε 20χρονο Αμερικανό πεζοναύτη στην Οκινάουα, ο οποίος φέρεται να στραγγάλισε 39χρονη με καλώδιο τηλεφώνου σε ξενοδοχείο στις 3 Οκτωβρίου, προκαλώντας αναστάτωση στο νησί.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τυφώνας Τσάμπι πλήττει την Ταϊβάν: 1 νεκρός, 500 τραυματίες, διακοπές ρεύματος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης ρεύματος στην Ταϊβάν μετά το πέρασμα του τυφώνα Τσάμπι, με 56.000 νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό. Πάνω από 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν, ενώ σημειώθηκαν ζημιές και πλημμύρες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια-Κινέζου Υπ. Μεταφορών για συμμετοχή Ελλήνων σε ναυπηγικά έργα

Ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε στη Σανγκάη με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας για ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικής ναυτιλίας και κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.