ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: ΑΠΕ

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης ομιλητής σε εκδήλωση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Για τον αναπληρωτή υπουργό, απαιτείται η ενίσχυση των γυναικών που επιχειρούν θέτοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 15% των startup φτιάχνονται από γυναίκες,

«Η επιχείρηση και η επιχειρηματικότητα είναι γένους θηλυκού και πρέπει να ξεκινάμε με αυτό». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανοίγοντας την εκδήλωση, με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - Σ.Ε.Γ.Ε. «Δεν είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που έχουμε προχωρήσει μέχρι τώρα και ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά σε σχέση με το τι έχουμε εμείς καταφέρει ως χώρα να αναδείξουμε και να δώσουμε τις ευκαιρίες σε γυναίκες να προχωρήσουν στα επιχειρηματικά τους σχέδια», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, γιατί «όχι μόνο στατιστικά βρισκόμαστε πίσω αλλά γιατί ουσιαστικά βρισκόμαστε πίσω».

Για τον κ.Βαρβιτσιώτη, απαιτείται η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, θέτοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 15% των startup φτιάχνονται από γυναίκες, νούμερο αισθητά μικρότερο στη χώρα μας. «Είναι μικρότερο το συγκεκριμένο νούμερο στην Ελλάδα και βέβαια, παρά τη σημαντική αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας την τελευταία τετραετία, πήγαμε από το 19& στο 25%, υπολειπόμαστε πάρα πολύ με βάση τα πληθυσμιακά μας χαρακτηριστικά», ανέφερε. Τη διαπίστωση ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ανεβαίνει πολύ τα τελευταία χρόνια έκανε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννης Σμυρλής. «Οφείλω να πω», τόνισε, «ότι οι Ελληνίδες είναι κατά 50% κάτοχοι πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το μεγαλύτερο ποσοστό με διδακτορικούς τίτλους στις ηλικίες 25 με 34 και σίγουρα, είναι από τις πιο εκπαιδευμένες γυναίκες στον πλανήτη», τόνισε. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., πρέσβειρα γυναικείας επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γενική διευθύντρια του Ομίλου Εταιρειών OECON GROUP, Λίνα Τσαλταμπάση, ζήτησε τη συμμαχία του κράτους, «για να πάμε τα βήματά μας ακόμη μακρύτερα» όπως χαρακτηριστικά είπε και να μην παραμένουν όλες οι προσπάθειες του γυναικείου επιχειρείν στον χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εξωστρέφεια της Βόρειας Ελλάδας, από τον Κ. Π. Γκιουλέκα

Η ΔΕΘ αποτελεί κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό με διεθνή απήχηση, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και καινοτομία. Η Θεσσαλονίκη ενισχύεται ως εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καλαφάτης: Τρεις βασικές πηγές χρηματοδότησης για τις ΜμΕ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, σε εκδήλωση του ΕΕΘ στην 90ή ΔΕΘ, υπογράμμισε τρεις βασικές πηγές ρευστότητας για τις ΜμΕ, δίνοντας πρακτικές απαντήσεις στο πού μπορούν να βρουν χρηματοδότηση, όπως οι φοροελαφρύνσεις.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Δέσμευση στήριξης της παραγωγής στη Θεσσαλονίκη

Δημιουργούμε ισχυρό Όμιλο Αναπτυξιακής Τράπεζας με την ενισχυμένη Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ως βασικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής, και ένα πραγματικό Ταμείο Εθνικού Πλούτου.
Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Εφραίμογλου: Η πολυμορφία στις ηγεσίες φέρνει καλύτερες αποφάσεις

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου υπογράμμισε ότι η διαφορετικότητα στις ηγετικές ομάδες ενισχύει την αποτελεσματικότητα, τη διαχείριση ρίσκου και την ανταγωνιστικότητα, διευρύνοντας την οπτική και τις λύσεις σε κάθε επιχειρηματική απόφαση.
Τζάστιν Τρουντό πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ο Τριντό ιδρύει νέα εταιρεία παραγωγής

Ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής με όνομα Hope and Hard Work, στοχεύοντας να φέρει τους ανθρώπους κοντά μέσω ιστοριών σε κινηματογράφο, τηλεόραση, ήχο και live εμπειρίες.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις ΚΕΕΕ Βρυξελλών ενόψει της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας

Η ΚΕΕΕ πραγματοποίησε θεσμικές επαφές στις Βρυξέλλες (9-10/9), ενισχύοντας την παρουσία της στα ευρωπαϊκά όργανα ενόψει της ελληνικής Προεδρίας. Την εκπροσώπησαν ο Αρ. Μπασδάνης και η Λ. Τσαλταμπάση.