ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
παραλία Χαλκιδικής θάλασσα
Φώτο: Shutterstock

Χαλκιδική: Τουριστικές «γέφυρες» του δήμου Αριστοτέλη σε δήμους της Σικελίας

Στην Κατάνια και την Ταορμίνα κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επαφών με Σικελούς ταξιδιωτικούς πράκτορες διαπιστώθηκε η διάθεσή τους να εντάξουν τον δήμο Αριστοτέλη στους καταλόγους τους.

Κατάνια, Ταορμίνα, Μεσσίνα και Παλέρμο. Τέσσερις πόλεις που για τέσσερις ημέρες βρέθηκαν στο επίκεντρο του Road Show τουρισμού που οργάνωσε ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Στόχος της εξόρμησης στη Σικελία ήταν κυρίως ο σχολικός τουρισμός, ενώ «ανοιχτές» είναι προτάσεις για πολιτιστικό, προσκυνηματικό, γαμήλιο και θαλάσσιο τουρισμό. Αξιοποιώντας την πολιτιστική δικτύωση με το Παλέρμο αλλά και την ένταξή του στο μεσογειακό παρατηρητήριο προορισμών Ο.Τ.Ι.Ε., ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε τις δραστηριότητες του προγράμματος με τίτλο «μικροί αριστοτελικοί περιπατητές», καθώς και αυτές που σχετίζονται με την ανάδειξη της αυθεντικότητας του κάθε επί μέρους τόπου και οικισμού. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», το οποίο δικτυώνει το Δήμο Αριστοτέλη με επιλεγμένους μεσογειακούς προορισμούς. Στόχος του είναι να εξοικειώσει μαθητές και σπουδαστές με τους πολιτισμούς της Μεσογείου, μέσω ανταλλακτικών προγραμμάτων και συνεργειών.

Στην Κατάνια και την Ταορμίνα κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επαφών με Σικελούς ταξιδιωτικούς πράκτορες διαπιστώθηκε η διάθεσή τους να εντάξουν τον δήμο Αριστοτέλη στους καταλόγους τους. Σχολικές ανταλλαγές και στα προσκυνηματικά ταξίδια βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Μεσσίνα, όπου οι τοπικές αρχές δεσμεύτηκαν για τη δικτύωση της πόλης με το δήμο Αριστοτέλη με σημείο αναφοράς την αριστοτελική φιλοσοφία. Στο Παλέρμο την ημέρα της επίσημης επίσκεψης υψώθηκε τιμητικά η ελληνική σημαία στο δημαρχείο ενώ το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικών ανταλλαγών – σχολικών, πανεπιστημιακών, πολιτιστικών, ιστορικών, συνεδριακών, κλπ., έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί διευρυμένη πολιτιστική δικτύωση τον επόμενο Απρίλιο, η οποία θα υπογραφεί στην Ουρανούπολη και την Ιερισσό. Με την καμπάνια τουρισμού στη Σικελία ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος προσέγγισης με τα μεσογειακά νησιά (Κύπρος, Βαλεαρίδες, Κορσική, Σικελία, Μάλτα), τα οποία βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική παράλληλο με το δήμο Αριστοτέλη σημείωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος. «Με στόχο την προσέλκυση Λυκείων, Πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην προαθωνική χερσόνησο, η Ανατολική Χαλκιδική υλοποιεί ένα πρωτοποριακό σχέδιο τουριστικής προώθησης, απευθυνόμενο στη Μεσόγειο, που θεωρείται η σημαντικότερη περιφερειακή θάλασσα του πλανήτη. Οι γέφυρες που χτίζονται μέσα από τις θεματικές ανταλλαγές και τη συνεργατικότητα των νέων είναι αυτές που στηρίζουν το νέο τουριστικό προϊόν, το οποίο στο Δήμο Αριστοτέλη δομείται με τις πλέον γόνιμες συγκλίσεις», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά - Μαλανδράκης: Οι δήμοι να διεκδικήσουν τους θεσμοθετημένους πόρους

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ζήτησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ άμεση απόδοση των πόρων από παραλίες και το «Τέλος Ανθεκτικότητας», προτείνοντας δίκαιη κατανομή και θεσμική ενίσχυση των δήμων.
tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς για την πανδημία ζητά η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ ζητά την έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθούν και αξιολογηθούν τα έως τώρα μέτρα και να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση με βάση τα νέα δεδομένα που λαμβάνει ο ΕΟΔΥ σε διάφορες τουριστικές περιοχές.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προωθεί τη διεθνή εικόνα της Σύρου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπέβαλε τον Γαλησσά ως υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό «Best Tourism Villages» της UN Tourism, επιδιώκοντας διεθνή αναγνώριση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Ξεπέρασαν τα 56 εκατ. οι ξένοι τουρίστες την τελευταία 25ετία

Η Ρόδος παραμένει κορυφαίος προορισμός με πάνω από 56 εκατ. αφίξεις επισκεπτών από το 2001 έως το 2025, σύμφωνα με στοιχεία αφίξεων αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και από την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της στο τουριστικό χάρτη.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Οι οριστικοί πίνακες κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 αναρτήθηκαν

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, ξεκινά 23/5/2026 και διαρκεί 13 μήνες. Δικαιούχοι δικαιούνται έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,6% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίων το α' τετράμηνο 2026

Αύξηση 5,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2026, φτάνοντας τα 14.590.036 άτομα. Αντίστοιχα, οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, με συνολικά 123.146 αφίξεις και αναχωρήσεις.