ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Mitsotakis Kyriakos
Φωτο: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μηνύματα από Μητσοτάκη και ΝΔ για τον θάνατο του τραγουδιστή Ρόμπερτ Γουίλιαμς

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς: «Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά». Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, δήλωσε: «Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του '80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου». Ανακοίνωση υπήρξε και από τη Νέα Δημοκρατία για την απώλεια του τραγουδιστή: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πίνακας Ζωγραφικής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου: «Λαμπρό τοπίο του χρώματος»

Η Kourd Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου, «Λαμπρό τοπίο του χρώματος», με ζωγραφικά τοπία όπου κυριαρχεί η δύναμη του χρώματος. Στις 6 Μαΐου τα εγκαίνια.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Εξετάζεται διακοπή χρηματοδότησης της Μπιενάλε λόγω Ρωσίας

Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως εξετάζει διακοπή ή αναστολή χρηματοδότησης 2 εκατ. ευρώ στη Μπιενάλε Βενετίας λόγω επανεμφάνισης ρωσικού περιπτέρου. Οι διοργανωτές έχουν 30 ημέρες να απαντήσουν στην επιστολή.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η Υπουργός Πολιτισμού τονίζει τη στήριξή της στην ελευθερία τέχνης

Η υπουργός Πολιτισμού Γαλλίας, Κατρίν Πεγκάρ, επανέλαβε τη δέσμευσή της στην ελευθερία της δημιουργίας και την προστασία των καλλιτεχνών, μετά την καταδίκη του συγγραφέα Καμέλ Νταούντ στην Αλγερία για το μυθιστόρημά του "Houris".
Κερί σε σκοτάδι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Κακλαμάνη στη Βουλή για τον θάνατο του Στ. Ληναίου

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Στέφανου Ληναίου, ηθοποιού, σκηνοθέτη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο θέατρο και τη δημόσια ζωή.
Πάμπλο Πικάσο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παριζιάνος κέρδισε έργο Πικάσο αξίας 1 εκ. ευρώ με λαχνό 100 ευρώ

Ένας Παριζιάνος κέρδισε πίνακα του Πικάσο αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ με λαχνό των 100 ευρώ και δυσκολεύτηκε να πιστέψει την τύχη του. Έμαθε για τη φιλανθρωπική κλήρωση σε εστιατόριο και δηλώνει θαυμαστής του Πικάσο.