ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κώστας Τασούλας ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ

Αύριο η συνάντηση Τασούλα με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης

Αύριο η συνάντηση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Θα παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αύριο στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα (Aguila Saleh Eissa), στον απόηχο του μνημονίου συνεννόησης 'Αγκυρας-Τρίπολης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» η λιβυκή Βουλή. Ο κ. Αγκίλα Σάλεχ Ίσα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, θα παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται, ότι με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της 'Αγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.-

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Σεβασμός στους αγώνες των γυναικών για πρόοδο και ισότητα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή και τον αγώνα των γυναικών για ισότητα, δικαιώματα και πρόοδο στην κοινωνία.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο πλοίου με LNG ανοιχτά Λιβύης – Η Αίγυπτος αρνείται σχέση

Το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου διέψευσε κάθε σχέση με το ρωσικό δεξαμενόπλοιο LNG που βυθίστηκε στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι δεν πήγαινε προς αιγυπτιακό λιμάνι ούτε είχε σύμβαση με την Αίγυπτο.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο LNG πλοίου ανοιχτά Λιβύης: Ρωσία κατηγορεί Ουκρανία

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για επίθεση με ναυτικά drones σε ρωσικό πλοίο LNG που βυθίστηκε μετά από εκρήξεις στη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Μάλτας και Λιβύης, σύμφωνα με λιβυκές αρχές. Το πλοίο κάηκε πριν βυθιστεί.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Βρέθηκαν πέντε πτώματα μεταναστών σε παραλία ανατολικά της Τρίπολης

Πέντε μετανάστες, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, βρέθηκαν νεκροί στα παράλια της Κασρ αλ Αχιάρ κοντά στην Τρίπολη. Εντοπίστηκαν από περαστικούς, ενώ αναζητείται και ένα παιδί που παρασύρθηκε στη θάλασσα.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ονοματοδοσία πτερύγων στη μνήμη Μεμεκίδου - Ανδρεαδάκη στη Λιβύη

Σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, ο Νίκος Δένδιας τίμησε τη μνήμη των Υποναυάρχου Μεμεκίδου και Υποπτεράρχου Ανδρεαδάκη, που έχασαν τη ζωή τους σε αποστολή στη Λιβύη, ονομάζοντας πτέρυγες της σχολής προς τιμήν τους.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαχαριανή σκόνη καλύπτει ξανά την Ελλάδα από το Σάββατο

Νέο κύμα σαχαριανής σκόνης αναμένεται στη χώρα από το Σάββατο, σύμφωνα με το AtmoHub, ξεκινώντας από την ανατολική Ελλάδα και επεκτεινόμενο παντού. Η κορύφωση έρχεται την Κυριακή, με έντονη επιβάρυνση σε νότο και κέντρο.