ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά σε συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Βελτιώσαμε στη σχέση κράτους - πολίτη με 1.398 ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Ο Κυρ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο έργο που προχωρά το υπουργείο ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν με SMS τις εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο του ετήσιου ελέγχου τους.

Για την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο New America Foundation, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «έχουμε δημιουργήσει τη Βίβλο του ψηφιακού μετασχηματισμού και προσδοκούμε ως το 2026 να έχουμε πετύχει όλους τους στόχους», ενώ αναφέρθηκε στο έργο που προχωρά το υπουργείο ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν με SMS τις εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο του ετήσιου ελέγχου τους. «Σκεφτείτε ότι η ομάδα μου έπρεπε να μιλήσει τηλεφωνικά με όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία έχουν διαφορετικά συστήματα μεταξύ τους και τα οποία συστήματα δεν "συνομιλούν" και να βρει όλες τις λύσεις ώστε να δουλέψει η υπηρεσία για όλους».

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για πολιτοκεντρική προσέγγιση και για το gov.gr όπου συγκεντρώνονται όλες οι υπηρεσίες, οι οποίες έφτασαν τις 1.398. Τόνισε, μάλιστα, ότι «η ψηφιακή μεταρρύθμιση ήταν ένα όραμα που είχε ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει το service design, την απλοποίηση των διαδικασιών, την ψηφιοποίησή τους και, βέβαια, τις τηλεπικοινωνίες».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις ήταν πως «μόλις αναλάβαμε το υπουργείο περάσαμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ψηφιακά, το οποίο ψηφίστηκε με πρωτόγνωρη αποδοχή από την πλειοψηφία των κομμάτων». «Δεν κοιτάμε πώς θα κάνουμε τις μεγαλειώδεις-τέλειες τομές πάνω στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά χτίζουμε πάνω στις καθημερινές μικρές ή και μεγαλύτερες "νίκες"», πρόσθεσε.

«Αλλάξαμε και βελτιώσαμε τη σχέση κράτους- πολίτη», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να συμπληρώσει πως «τα ΚΕΠ θα συνεχίσουν να υπάρχουν διότι το γεγονός ότι κάνεις άλματα στα ψηφιακά δεν σημαίνει ότι ακυρώνεις την εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία. Αντιθέτως συγκεντρώνεις όλα τα ψηφιακά σε ένα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.Α.Σ.: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός Πιερρακάκη φέρνει εξάρτηση και σπατάλη κονδυλίων

Η ΕΛ.Α.Σ. απαντά στον Κ. Πιερρακάκη τονίζοντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνεπάγεται κινδύνους, όπως η εξάρτηση από ξένες τεχνολογίες και τα διεθνή ολιγοπώλια, επισημαίνοντας την ανάγκη για εθνικές ψηφιακές υποδομές.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Οικονομικών: Κανένας ευάλωτος οφειλέτης δεν έμεινε απροστάτευτος

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απαντά στο ΠΑΣΟΚ για τον Φορέα Ακινήτων, διευκρινίζοντας πως δεν απαιτείται από ευρωπαϊκή οδηγία καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας και πως κανένας ευάλωτος δεν έμεινε απροστάτευτος.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Τσουκαλά για καθυστέρηση εφαρμογής νόμου οφειλετών από την κυβέρνηση

Ο Κ. Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση εφαρμογής του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων, ρωτώντας γιατί η νομοθέτηση του 2020 θα εφαρμοστεί μόλις το 2026 και καλώντας τον υπουργό να απαντήσει για τα δάνεια.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Έτοιμος έως το φθινόπωρο ο Φορέας Επαναμίσθωσης

Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Πιερρακάκης, παρέχοντας στήριξη σε ευάλωτους για παραμονή στην κατοικία τους με χαμηλό ενοίκιο και δυνατότητα επαναπόκτησης.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η βιομηχανία τροφίμων αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε πως η βιομηχανία τροφίμων είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια και χρειάζεται στήριξη. Προτείνει καλύτερη σύνδεση εκπαίδευσης-αγοράς, αξιοποίηση ταλέντου και ενίσχυση της σύγχρονης εικόνας του κλάδου.