ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία

Μ. Λαζαρίδης: Τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως η Κυβέρνηση πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

«Τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε». Την απάντηση αυτή έδωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επισήμανε: «Επειδή έχω καταγωγή από τη Σεβάστεια του Πόντου, τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε. Και να ξέρουν στην Τουρκία ότι πρόθεσή μας είναι η διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», κάτι που επανέλαβε την Παρασκευή κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, σημειώνοντας ενδεικτικά την καταδίκη του μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ε.Ε. και την Αίγυπτο.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης «η Κυβέρνηση πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας - και μάλιστα είμαι εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας - και είμαστε ανοιχτοί στο γόνιμο διάλογο, αλλά κλειστοί στη άγονη υποχώρηση. Αυτός είναι ο πατριωτισμός της ευθύνης που αυτή η Κυβέρνηση πρεσβεύει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Έχει κοστολογήσει η κυβέρνηση διαφθορά και διαπλοκή;

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ φορομπηχτικό και νεοφιλελεύθερο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε δεσμεύσεις για μείωση φόρων και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και ότι παραπλανά τους πολίτες.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε για ταυτοτικά ζητήματα για την εξουσία

Ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για οικονομία, στέγαση και μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως δεν θα γίνουν υποχωρήσεις σε ταυτοτικά ζητήματα ούτε για χάρη της εξουσίας.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Κανένας βουλευτής μας δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό

Ο Κ. Κυρανάκης δήλωσε πως κανένας βουλευτής της ΝΔ δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό και έκανε λόγο για αποκατάσταση της αλήθειας, ζητώντας από την αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη για τη σπίλωση εννέα βουλευτών και των οικογενειών τους.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: ΠΑΣΟΚ παρών στις καταγγελίες, απών στις προτάσεις για τη χώρα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε τη σημασία της ΔΕΘ για τις πολιτικές προτάσεις όλων, δίνοντας έμφαση στην ακρίβεια. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ακοστολόγητες προτάσεις και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για στάση απουσίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 με στόχο την αυτοδυναμία

Εκλογές το 2027, στόχος η αυτοδυναμία, όχι στην ακυβερνησία τα βασικά μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη από την ΚΟ. Το ξεσπάθωμα για ΟΠΕΚΕΠΕ, που αποσκοπεί η επίθεση στον Τσίπρα και ο μοναχικός γαλάζιος αντάρτης.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ζητώ ψήφο αλλαγής με ήθος, σοβαρότητα και αξιοπιστία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος με καταψήφιση της ΝΔ, παρουσιάζοντας τη πλήρη κοστολόγηση της 13ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης.