ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:09

Αδ. Γεωργιάδης: «Τρέχουμε» με ανάπτυξη περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση

Η οικονομία μας ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα

«Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας είναι εξαιρετικός. «Τρέχουμε» με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση, το οποίο είναι πολύ καλό για την ευρωζώνη. Και η οικονομία μας πραγματικά ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα όπου εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Χθες, πρόσθεσε, μία άλλη μεγάλη εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά και της προσφέρθηκαν τα διπλάσια, 1,2 δις ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο. Αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία μετά τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό».

«Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι έτσι ώστε να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε αυτή η χώρα κατά την διάρκεια αυτών των 10 ετών. Πριν δύο μέρες ήμουν στο νησί της Σύρου με τον Αμερικανό πρέσβη για να κάνουμε τα εγκαίνια των ναυπηγείων της Σύρου τα οποία ήταν κλειστά για πάνω από 15 χρόνια. Τώρα, ήρθε ένας νέος επενδυτής από τις ΗΠΑ, τα ναυπηγεία λειτουργούν θαυμάσια, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος λόγω της μεγάλης προσέλευσης πελατών εκεί και οι εργάτες είναι πολύ, πολύ χαρούμενοι. Και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων εκεί, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον επενδυτή που ήρθε και αγόρασε τα ναυπηγεία, ευχαρίστησε τους πελάτες, Έλληνες πλοιοκτήτες που ήρθαν στα ναυπηγεία και ευχαρίστησε επίσης και τον Αμερικανό πρέσβη για την βοήθειά του. Αυτό ήταν μία τεράστια αλλαγή, ένα σωματείο να μην κάνει απεργίες και να μην έρχεται σε αντιπαράθεση αλλά να καταλαβαίνει τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία λειτουργεί. Και αυτή είναι η αλλαγή που συνέβη στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Έτσι, λοιπόν, τώρα είμαστε περισσότερο ώριμοι από ποτέ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δουλειές» δήλωσε ο υπουργός. 

Παράλληλα, κατέληξε, «το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προληπτική καραντίνα ο Έλληνας επαναπατρισθείς, χωρίς συμπτώματα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι ο επαναπατρισθείς από το MV Hondius δεν έχει συμπτώματα, τίθεται προληπτικά σε καραντίνα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Κανένας φόβος για τον χανταϊό – Φτάνει ο επιβάτης τα ξημερώματα

Ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα χανταϊού, επιστρέφει αεροπορικώς στην Ελλάδα συνοδεία γιατρού και μεταφέρεται σε θάλαμο καραντίνας στο «Αττικόν». Δεν υπάρχει φόβος εξάπλωσης του ιού.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχώρησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Αποχαιρέτισαν Πλακιωτάκης, Γεωργιάδης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναχώρησε για Κωνσταντινούπολη μετά την επίσημη επίσκεψή του, με τιμές από Πλακιωτάκη και Γεωργιάδη στο "Ελ. Βενιζέλος". Η Βουλή τιμήθηκε από την παρουσία του Παναγιώτατου.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας: Νέο ΕΣΥ και πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι το νέο Ταμείο Καινοτομίας θα ενισχύσει το ΕΣΥ, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, με βιώσιμο και διαφανές μοντέλο, βασισμένο σε διεθνείς πρακτικές.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε φαρμακείο για διάθεση Φαρμάκου Υψηλού Κόστους

Επίσκεψη σε ιδιωτικό φαρμακείο Νέας Ερυθραίας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους μέσω ιδιωτικών φαρμακείων, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τις αναμονές των ασφαλισμένων.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Θέλει ο Γεωργιάδης ρεκόρ Γκίνες για τον πιο γραφικό πολιτικό;

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για συνεχή προσβολή της Ιστορίας και εμμονή με το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα τιμά σταθερά τους αγωνιστές, σε αντίθεση με παλαιότερες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.