ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μητσοτάκης
Φώτο: Shutterstock

Στο επίκεντρο του Κυρ. Μητσοτάκη η διαχείριση απορριμμάτων

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας αστικών στέρεων αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ενώ η αγορά διαχείρισης των απορριμάτων συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μεγάλων κατασκευαστικών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του στις περιφέρειες της χώρας όπου και θα ξεκινήσει την επίσκεψη του στην Ήπειρο από τα Γιάννενα, σημειώνοντας το άνοιγμα της αγοράς διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ένα έργο που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μηχανική των απορριμμάτων, ενώ η ανάκτηση ενέργειας από τα απόβλητα γίνεται με χρήση ήπιων τεχνολογιών αναερόβιας χώνευσης  των  οργανικών, πρακτική  που προβλέπεται στον ΕΣΔΑ ως η ενδεικνυόμενη ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων. Η συγκεκριμένη μονάδα επεξεργασίας έχει ψηφιστεί από τον τεχνικό κόσμο της χώρας ως «Το έργο της χρονιάς 2018».

Όμιλοι, όπως η Ελλάκτωρ , η ΓΕΚ Τέρνα, ο όμιλος Κοπελούζου , η Ιντρακάτ, η ΑΒΑΞ είναι ήδη έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτό το «νέο Ελντοράντο», με έπαθλο τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Επενδύσεις που θα κυμανθούν από 2 έως 5 δισ. ευρώ μπορούν να πραγματοποιηθούν, ανάλογα βέβαια με τις οικονομικές συνθήκες, σε ορίζοντα 5ετίας από σήμερα με στόχο να αποφέρουν σημαντικά κέρδη ανά περιοχή για τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στα project αυτά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο θα μεγαλώνουν οι εργασίες στο waste management και διευρύνονται οι τζίροι, τόσο πιο πιθανή θα είναι η σύμπραξη ξένων επενδυτών (κατά βάση κατασκευαστικών ομίλων και ενεργειακών εταιρειών) με ελληνικές εταιρείες σε μεγάλες κοινοπραξίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σε σχετική ερώτηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανάγκη η καταπολέμηση της τοξικότητας στη δημόσια ζωή

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης της τοξικότητας στη δημόσια ζωή, στήριξε την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ για διαλεύκανση της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ και ζήτησε αντικειμενικότητα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Άμεσο και άνευ όρων άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ζητά η σύνοδος Παρισιού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεσο και χωρίς όρους άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, μετά από τηλεδιάσκεψη 40 χωρών με τον Κ. Μητσοτάκη. Χαιρέτισε την παύση πυρός ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας χωρίς διόδια.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Ο πρωθυπουργός ευθύνεται για το κλίμα τοξικότητας»

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τοξικότητα και διχασμό, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός υποδαυλίζει τον φανατισμό, επιτίθεται στους θεσμούς και επιλέγει την πόλωση για πολιτική επιβίωση.