ΓΔ: 2335.03 0.28% Τζίρος: 35.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:14:43
Φωτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά στο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για το εργοστάσιο ΕΑΣ Υμηττού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρας δηλώνει ότι προωθείται μετεγκατάσταση του εργοστασίου σε Λαύριο ή Μάνδρα χωρίς επαρκή προετοιμασία.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) από τον Υμηττό φέρνει στο προσκήνιο με δήλωσή του ο Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο..

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απριλίου 2021 η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) Υμηττού και τη μεταστέγαση εννέα υπουργείων στον ίδιο χώρο.

Να σημειωθεί ότι επανειλημμένα η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούλησή της να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των ΕΑΣ στο χώρο που υπάρχει στο Λαύριο, καθώς παράγουν πολύ σημαντικό έργο. 

Αναλυτικά, ο Γ. Τσίπρας τονίζει όσον αφορά την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ:

«Το σωματείο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ενημερώθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί τη μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο Λαύριο ή στη Μάνδρα ως το τέλος του έτους και της Διοίκησης ως τα τέλη Αυγούστου! 

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή προετοιμασία στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου προκειμένου να συνεχιστεί εκεί απρόσκοπτα η παραγωγή του εργοστασίου του Υμηττού, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια για την κατασκευή νέου εργοστασίου, που θα υποδεχθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου πυρομαχικών του Υμηττού, βασική προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση.

Η μετεγκατάσταση μετά από όλη την αδιαφορία και εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες που θέτει το υπουργείο Οικονομικών. 

Αν πάψει να λειτουργεί το εργοστάσιο του Υμηττού στις ημερομηνίες που προστάζει το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει πάγωμα επ’ αόριστον της παραγωγής, με κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο και με σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια αμυντικού εφοδιασμού της χώρας, τη δημόσια αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενους. Το δε υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει απλός θεατής των παραπάνω εξελίξεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Κεδίκογλου: Η πώληση της ΕΛΒΟ υπονομεύει την αμυντική βιομηχανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Συμεών Κεδίκογλου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πώληση της ΕΛΒΟ σε ιδιώτες απαξιώνει στρατηγική αμυντική υποδομή και θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Την σημασία της αμυντικής βιομηχανίας υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ) στον Υμηττό.
Panagiotopoulos, Ypourgeio Amynas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβόλαια με 23 ελληνικές εταιρείες έχει συνάψει η Naval Group

Όπως σημείωσε ο υπ. Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, οι διεθνείς αμυντικές εταιρείες « διάκειται θετικά ώστε να καταβληθούν προσπάθειες για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών με τους εγχώριους φορείς».
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ευρωπαϊκή προτίμηση» στους στρατηγικούς τομείς

Η φον ντερ Λάιεν ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής, ιδίως στην άμυνα, ζητώντας οι εταιρείες που χρηματοδοτούνται δημόσια να προμηθεύονται ευρωπαϊκό εξοπλισμό, ενισχύοντας την ανεξαρτησία της ΕΕ και στηρίζοντας Ουκρανία.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Προέχει η ενότητα του προοδευτικού χώρου, όχι η διεύρυνση ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πόλου απέναντι στον Μητσοτάκη, όχι η απλή ένωση δυνάμεων του παρελθόντος, και πρότεινε διάλογο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι άλλων δυνάμεων.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Καιρίδη για τη Χίο παραδέχονται κυβερνητική αποτυχία, καταρρίπτοντας το αφήγημα περί σωστής διαχείρισης. Κάνει λόγο για υποκρισία της ΝΔ ακόμη και στα ζητήματα προστασίας ζωής.