ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
staikouras
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Χρ. Σταϊκούρας στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Επιπλέον ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει τη Μεγάλη Πέμπτη στην Ολομέλεια του IMFC καθώς και στην Υπουργική Σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης.

O υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, αυτή την εβδομάδα στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος αύριο, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία τριετία.

Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, κάτι που καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρο λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει, τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, στην Ολομέλεια του IMFC (International Monetary and Financial Committee), καθώς και στην Υπουργική Σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) που ως στόχο έχει τη διαμόρφωση των στρατηγικών κατευθύνσεων του Οργανισμού για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στόχος η στήριξη οικογενειών και νέων για το δημογραφικό

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι το δημογραφικό είναι υπαρξιακή πρόκληση και παρουσίασε τα μέτρα στήριξης οικογενειών και νέων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκληρωμένης στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη.
Συνεδρίαση στη Βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλεόνασμα: Υπέρβαση 67 εκατ. στα καθαρά έσοδα και ισχυρή επίδοση Οκτωβρίου

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν υπέρβαση 67 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο, με τον Οκτώβριο να ενισχύει σημαντικά το αποτέλεσμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπέρασε τον στόχο, παρά τις αποκλίσεις στις δαπάνες.
Κτήριο SHEIN
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η κυβέρνηση θέλει τρίμηνο κλείσιμο της Shein

Η γαλλική κυβέρνηση θα ζητήσει δικαστικά την αναστολή λειτουργίας της ιστοσελίδας της Shein στη Γαλλία για τρεις μήνες, εξαιτίας πώλησης παράνομων προϊόντων, ενώ η εταιρεία άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημά της στο Παρίσι.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Ξεκινούν αύριο οι ενισχύσεις 2,5 δισ. ευρώ στους πολίτες

Από τη Δευτέρα ξεκινά η καταβολή ενισχύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ σε 2,4 εκατ. πολίτες. Πάνω από 1,4 εκατ. συνταξιούχοι και δικαιούχοι αναπηρίας θα λάβουν 250€, ενώ τα ζευγάρια 500€, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά αύριο η καταβολή ενισχύσεων για 2,4 εκατομμύρια πολίτες

Από αύριο ξεκινά η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης 250 ευρώ σε πάνω από 1,4 εκατ. συνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και δικαιούχους αναπηρίας, ενώ για τα ζευγάρια που πληρούν τα κριτήρια, το ποσό γίνεται 500
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Επιτυχής πολιτική σημαίνει λιγότεροι φόροι περισσότερα έσοδα

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων και η αύξηση εσόδων μέσω επενδύσεων, μείωσης χρέους και ανεργίας. Τόνισε και τη διανομή των 250 ευρώ σε συνταξιούχους.