ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Μ. Σχοινάς: Χρειαζόμαστε αναπτυξιακό και επενδυτικό reset

Η επιτροπή θα προτείνει νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Όλα τα κράτη θα επιμερίζονται δίκαια τα βάρη και τις πιέσεις υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς από το βήμα του Συνεδρίου.

Στο μεταναστευτικό-προσφυγικό αναφέρθηκε και ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δε θα είναι Ευρώπη».

Στο μεταναστευτικό, η χώρα μας στέκεται όρθια στο όνομα της Ευρώπης. Σε λίγους μήνες η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή θα αναπτύξει φύλακες για την προστασία των συνόρων της. Δείχνει τη βούληση της Ένωσης να φυλάξει επιτέλους τα κοινά μας σύνορα. Η επιτροπή θα προτείνει νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Όλα τα κράτη θα επιμερίζονται δίκαια τα βάρη και τις πιέσεις. Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δε θα είναι Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ως Ευρώπη. Με όπλο τους εταίρους της. Η Μόρια μας πληγώνει βαθιά, αλλά οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι ανεκτές και συμβατές με ένα έθνος που παραδοσιακά ενσωμάτωνε τους πρόσφυγες».

Ο κ. Σχοινάς αναφερόμενος στη κρίσιμη περίοδο του 2015 είπε: «Το επίτευγμα της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρώπη τέθηκε σε κίνδυνο όχι από δική μας ευθύνη αλλά εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων. Ευτυχώς απέτυχαν. Γιατί οι Έλληνες, με τις θυσίες τους, αγκίστρωσαν τη χώρα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη. Απέτυχαν γιατί ο Γιουνκέρ κράτησε την Ελλάδα από τον γκρεμό. Απέτυχαν γιατί η Νέα Δημοκρατία, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκείνο τον κολασμένο Αύγουστο του 2015 έβαλε πλάτη».

Μιλώντας για τη σημερινή Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «είμαστε όαση σταθερότητας στην ασταθή περιοχή μας. Είμαστε η πρώτη χώρα ανάχωμα στο λαϊκισμό».

Τελειώνοντας ο κ. Σχοινάς είπε, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ότι χρειαζόμαστε αναπτυξιακό και επενδυτικό reset, και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησαν όλοι οι Έλληνες επίτροποι μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι αυτή η τιμή αντανακλά συνολικά στη χώρα. «Αντανακλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αμφισβήτηση για την εφαρμογή του ασυμβίβαστου υπουργού-βουλευτή

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση ότι η εξαγγελία για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή είναι επικοινωνιακό τέχνασμα για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αμφισβητώντας το ηθικό της πλεονέκτημα.
Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Η αντιπολίτευση χωρίς εναλλακτική για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μαρία Συρεγγέλα σχολίασε στο Mega τη στάση της αντιπολίτευσης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για άρνηση σε ελέγχους και τονίζοντας τη σημασία του τεκμηρίου αθωότητας στις σχετικές υποθέσεις.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Τσιόδρας εισηγητής ΕΛΚ για αναθεώρηση κυβερνοασφάλειας

Εισηγητής της ΕΛΚ για την αναθεώρηση των κανόνων κυβερνοασφάλειας στην ΕΕ ορίστηκε ο Δ. Τσιόδρας. Στόχος των νέων μέτρων η ενίσχυση του ρόλου της ENISA και η καλύτερη προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, που κοστίζουν τρισεκατομμύρια.