ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Panagiotopoulos-Akar
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.

Τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως όλα δείχνουν η συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ κυμάνθηκε στο ίδιο κλίμα με αυτή του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ αποτύπωσε την συναντίληψη ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να προστίθενται προβλήματα και εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν ως σύμμαχοι έναντι των προκλήσεων ασφαλείας, που αναδύονται στο φόντο των γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ελέω του πολέμου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης συναίνεσε στην πραγματοποίηση τον επόμενο μήνα των ΜΟΕ ( Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ) και εφόσον ευοδώσουν οι προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο στην χώρα μας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Η Ελλάδα ισχυρή, συνομιλεί και υπερασπίζεται τα δικαιώματά της

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε ότι η Ελλάδα προσέρχεται στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ως ισχυρή χώρα, με αυτοπεποίθηση και άμυνα, επιδιώκοντας δίαυλους επικοινωνίας και λύση στη διαφορά για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ελλάδα – Ισραήλ συνεργάζονται χωρίς αποκλεισμό της Τουρκίας

Ο υπουργός Άμυνας. Ν. Δένδιας. τόνισε ότι η συνεργασία Ελλάδας–Ισραήλ δεν αποκλείει την Τουρκία, υπό τον όρο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, απορρίπτοντας το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».
Παύλος Μαρινάκης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Τιμούμε τους ήρωες του 1996, διάλογος δεν σημαίνει παραχωρήσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης, στην επέτειο 30 ετών από τα Ίμια, τόνισε πως η Ελλάδα τιμά τους τρεις ήρωες, δεν συζητά ζητήματα κυριαρχίας, επιδιώκει διάλογο με την Τουρκία χωρίς υποχωρήσεις και ενισχύει την αμυντική της θέση.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στην τελική ευθεία η νέα στρατηγική συμφωνία Ελλάδας–Γαλλίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι η ανανέωση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας θα ολοκληρωθεί γρήγορα, με στόχο να υπογραφεί η νέα συμφωνία την άνοιξη του 2026, ύστερα από επιθυμία Μητσοτάκη και Μακρόν.