ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Kievo-Maxes
Φωτο: Shutterstock

Δύο Έλληνες όμογενείς νεκροί και έξι τραυματίες στο χωριό Σαρτανά

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Δύο νεκροί ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες είναι το αποτέλεσμα βομβαρδισμού αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στο χωριό Σαρτανά στην Ουκρανία. Η Ελλάδα με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το συμβάν: 

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκοβο: Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από επίθεση ρωσικών drones στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ, που είχε προειδοποιήσει για την απειλή από εχθρικά drones.
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο δήμαρχος Κιέβου προτρέπει κατοίκους να φύγουν λόγω έλλειψης θέρμανσης

Ρωσικά χτυπήματα προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και άφησαν χωρίς θέρμανση το μισό Κίεβο, με τον δήμαρχο να καλεί σε προσωρινή εκκένωση. Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις δημοτικές αρχές να δώσουν λύσεις αντί να αποφεύγουν τα προβλήματα.
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων σε ουκρανικές υποδομές από ΟΗΕ

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές πολιτικές υποδομές, σημειώνοντας ότι παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, μετά από πλήγματα με νεκρούς και διακοπές θέρμανσης στο Κίεβο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο, εν μέσω πολέμου

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στο Κίεβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο. Τουλάχιστον τρεις συνοικίες επλήγησαν, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κατοικίες.