ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μηταράκης

Μηταράκης: Ανάγκη διαρκούς βελτίωσης του συνταξιοδοτικού

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣΑ.

Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συνταξιοδοτικά συστήματα παγκοσμίως, επικεντρώθηκε η ετήσια συνάντηση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣA που πραγματοποιείται στο Παρίσι με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη.

Η φετινή συζήτηση με τίτλο «Γηράσκων πληθυσμός στις χώρες του ΟΟΣΑ: Ανταπόκριση στις προκλήσεις- αξιοποίηση των ευκαιριών» επικεντρώθηκε στο ζήτημα της δημογραφικής μεταβολής και στο πώς αυτή επηρεάζει την οικονομία και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Μηταράκης προήδρευσε στο working group II με αντικείμενο την «αντιμετώπιση των προκλήσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα και το σύστημα υγείας και μακροχρόνιας περίθαλψης στις γηράσκουσες κοινωνίες», στο πλαίσιο του οποίου παρουσίασε τις θέσεις του.

Με το πέρας της συζήτησης, ο υφυπουργός τόνισε: «Συζητήσαμε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διεθνώς τα συνταξιοδοτικά συστήματα στο πλαίσιο των δημογραφικών και δημοσιονομικών εξελίξεων. Είναι δεδομένη η ανάγκη διαρκούς βελτίωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, έτσι ώστε να προσφέρει ασφάλεια και να διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλες τις γενιές, τους σημερινούς συνταξιούχους, εργαζόμενους αλλά και να δίνει προοπτική στα νέα παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκρίνει την ανάγκη ενός συνταξιοδοτικού συστήματος τριών πυλώνων, αξιοποιώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πετραλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα πρότυπο επιτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής

Ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς παρουσίασε την πορεία και τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας στην 48η συνάντηση στελεχών προϋπολογισμού του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, με θέμα τον εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Πρωτιά Ελλάδας στην αύξηση εισοδήματος νοικοκυριών το δ' τρίμηνο 2025

Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα νοικοκυριών στον ΟΟΣΑ το δ' τρίμηνο 2025, με άνοδο 3,3%, λόγω ανόδου αποδοχών και εσόδων από ακίνητα, ενώ η ανεργία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.
Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωση
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ραντεβού Μητσοτάκη με τραπεζίτες, η χαμογελαστή Κεραμέως και το ελληνικό FBI

Νέο ραντεβού του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες, το rebrain της κ. Κεραμέως και τα προβλήματα της χώρας, ψάχνει για ασφαλιστική η Οptima και καμπανάκι Θεοδωρόπουλου για την παραγωγικότητα.
Παραλιακή πόλη Κρήτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημογραφικές προκλήσεις και ευκαιρίες για οικονομία και κοινωνία στην Ελλάδα

Το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, με έμφαση στη σημασία του για την ανταγωνιστικότητα και τη συνοχή.