ΓΔ: 2645.53 -1.51% Τζίρος: 167.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:40:38
Φώτο: Shutterstock

Τσίπρας: Το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη έχει μόνο 1/3 πραγματικά γεγονότα

Το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, όπως είπε, είναι 1/3 πραγματικά γεγονότα, 1/3 διαστρεβλωμένα γεγονότα και 1/3 μυθοπλασία, τόνισε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας.

«Την ταινία του κυρίου Γαβρά βεβαίως και θα την δω», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας. «Έχω την αίσθηση ότι θα είναι μια καλή ταινία όπως οι περισσότερες του μεγάλου Ελληνα σκηνοθέτη, του κυρίου Γαβρά».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε όμως ότι η ταινία, όπως και το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στο οποίο βασίζεται, «θα αναφέρεται στα ιστορικά γεγονοτα με μια εγωκεντρική βάση».

Το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, όπως είπε, είναι 1/3 πραγματικά γεγονότα, 1/3 διαστρεβλωμένα γεγονότα και 1/3 μυθοπλασία.

«Η ταινία θα κριθεί από το κεντρικό μήνυμα που θέλει να βγάλει, σημείωσε ο κ. Τσίπρας που είπε, όπως του εξήγησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, αναφέρεται στη σύγκρουση μιας μικρής χώρας να βρει το δίκιο της απέναντι στο ισχυρό παγκόσμιο κατεστημένο.

Τέλος, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ότι μετάνιωσε για την παρουσία του στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας επεσήμανε: «Δεν ήξερα ότι οι υπουργοί αίρουν την ευθύνη τους στον πρωθυπουργό», προσθέτοντας πως θα το λάβει σοβαρά υπ' όψιν του για το μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητη μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, 11 μέτρα αντίδοτο στην κρίση

Ο πρόεδρος του Σύριζα παρουσίασε τους 6 άξονες της νέας κοινωνικής συμφωνίας καθώς και δέσμη 11 μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερή υποχρέωση, όχι αυτοκτονία

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως η συλλογικότητα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από το προσωπικό, υπερασπίστηκε τη συλλογική ηγεσία και επισήμανε τις προσπάθειες του κόμματος για τα κοινωνικά προβλήματα και τη στεγαστική κρίση.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: 9 δισ. πλεόνασμα, αλλά δεν μειώνουν τους έμμεσους φόρους

Ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραδέχεται δημοσιονομικό χώρο μετά τη ΔΕΘ και ανακοινώνει επιδοτήσεις για την ακρίβεια, αντί να μειώσει φόρους. Τονίζει πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικές και απαραίτητες.
Αλέξης Τσίπρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ Αλέξης Τσίπρας στη 90η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη 90η ΔΕΘ, ενημερώθηκε για το σχέδιο ανάπλασης και το μητροπολιτικό πάρκο και πέρασε από τα περίπτερα Ηρακλή-Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου του χάρισαν φανέλα και συνομίλησε με παίκτες.