ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Katrinis
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Η κυβέρνηση οφείλει, άμεσα, να αναλάβει τις ευθύνες της

Ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι οι πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης αποτελούν δείγμα αναξιοπιστίας, ενώ αυξάνουν τη δυσπιστία των πολιτών.

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για ανευθυνότητα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης, με δήλωσή του. 

Ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των πολιτών όσο και την οικονομία και την καλεί να λάβει άμεσα πρόσθετα μέτρα. 

Πιο αναλυτικά στη δήλωσή του τονίζει ότι: «Η τραγική επιδημιολογική εικόνα της χώρας αποτελεί εν μέρει έργο αλλά και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να είχε λάβει ουσιαστικά μέτρα από το Νοέμβριο για να μη φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Η ατολμία, τα λάθη και οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν εκθέτουν μόνο την ίδια.

Εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη ζωή των πολιτών αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή. Οι ίδιοι που 48 ώρες πριν ανακοίνωσαν καθυστερημένα τα όποια μέτρα και μετέθεσαν την εφαρμογή τους μία εβδομάδα μετά, τώρα τρέχουν πανικόβλητοι. Πρόκειται για κινήσεις που εντείνουν την δυσπιστία των πολιτών αλλά και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

Μια αναξιοπιστία και δυσπιστία που τροφοδοτείται από τις ακατανόητες εμφανίσεις υπουργών που υποκαθιστούν τους επιστήμονες. Το κόστος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στη ζυγαριά με το πολιτικό κόστος, με βάση το οποίο κινείται η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας εδώ και πολύ καιρό. Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και αργοπορημένα, να αναλάβει τις ευθύνες της. Να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Αποστολάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευ. Αποστολάκης στη ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνάντηση με Ν. Ανδρουλάκη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έπειτα από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος τον καλωσόρισε, αναγνωρίζοντας το ήθος και την πορεία του.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μόνο η κυβέρνηση δεν βλέπει πρόβλημα με τον Άδ. Γεωργιάδη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι μόνο για την κυβέρνηση δεν προβληματίζει η εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχεται ελλιπείς ελέγχους σε ιδιωτικές δομές υγείας και προβάλλει ως επιτυχία την αποκάλυψη παρανομιών μέσω της εφαρμογής MedWatch.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά για νέα αλλαγή, χωρίς εξαρτήσεις

Από το Ηράκλειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη νέας πολιτικής αλλαγής και αναφέρθηκε στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το αυξημένο κόστος ζωής.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφο στην Ε. Ακρίτα: «Ακροδεξιοί ή ψεύτες;»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αντιφάσεις στη στάση του σχετικά με την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τα κριτήριά του.
Μιλένα Αποστολάκη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους οφειλέτες ως «προστασία»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε στο υπ. Οικονομικών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βλέπει το ιδιωτικό χρέος μόνο λογιστικά και αγνοεί το κοινωνικό του κόστος, με ρυθμίσεις που δεν προστατεύουν επαρκώς τους οφειλέτες.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Το GSI, τεστ συνοχής για την Ευρώπη, όχι απλό καλώδιο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε τη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Αν. Μεσόγειο και ζήτησε ευρωπαϊκό δείκτη για την ενεργειακή συνδεσιμότητα των νησιών, προτείνοντας μέτρα για αυτονομία και ανθεκτικότητα στις απομονωμένες περιοχές.