ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πολύνεκρα ναυάγια καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο με μετανάστες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση που μιλάει για αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό.

Στα δύο πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό».

Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους. Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική. Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς. Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες».

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να επιστρέψει στις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου διεκδικώντας μια κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο αυτό, να επιδείξει τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς με την απάνθρωπη πολιτική της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετος με το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «πλέον τα κράτη-μέλη θα μπορούν να πληρώνουν για να μην αναλαμβάνουν στις επικράτειές τους την ευθύνη που τους αναλογεί στο μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα».
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημαντικός αριθμός μελών

Με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις».
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύγκληση επιτροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποπληρωμή χρέους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ, προτείνοντας αναστολή έως να εξεταστούν εναλλακτικές. Συμμετοχή ζητείται από Μητσοτάκη, Πιερρακάκη και τα κόμματα.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει με ανάρτησή της τη ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου πριν 11 χρόνια από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, τονίζοντας τον ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού και δηλώνοντας ότι θα υπερασπίζεται πάντα το δίκαιο.
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και την πολιτική παράταξη του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας τη συνεπή και μακρόχρονη προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας.