ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Xardalias-Kastelorizo
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Με τους φρουρούς του Αιγαίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης βρέθηκε παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα ο ΥΦΕΘΑ όπου επισκέφθηκε Μονάδες, Φυλάκια και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, το διήμερο Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, επισκέφθηκε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου.

Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στις μικρονησίδες Ρω και Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της στην πατρίδα.

Τις απογευματινές ώρες ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, του Πολεμικού μας Ναυτικού, που βρίσκεται σε αποστολή στην περιοχή. Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μικρής διάρκειας ξενάγηση στα βασικά διαμερίσματα της Πυραυλάκατου και παράθεση δείπνου.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Καστελλόριζο.

Ακολούθως, μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Αθανάσιο Φωτεινόγλου για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες της ΔΑΝ και παρακάθισε στο γεύμα με το προσωπικό της.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους οπλίτες της Φρουράς, οι οποίοι με υψηλό φρόνημα και πάθος φυλάσσουν τα σύνορα της χώρας μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της, το υπερήφανο και όμορφο Καστελλόριζο, και αντάλλαξε ευχές ενόψει των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων και την έλευση του Νέου Έτους.

Από το Καστελλόριζο κ. Χαρδαλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ από το ακριτικό Καστελόριζο, κοντά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, απέναντι σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές απαντάμε με νηφαλιότητα, απαντάμε με ψυχραιμία. Ξεκαθαρίζουμε, ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού».

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη Ρόδο, ο Διοικητής της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί σε οικονομία, άμυνα και τεχνολογία

Στο IE Competitiveness Hub, το πάνελ συζήτησε τις αποταμιεύσεις, την ψηφιακή χρηματοδότηση και τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, με τη συμμετοχή Πιερρακάκη, Gentiloni και Cuerpo υπό τον συντονισμό της Paola Tamma.
F-35 στην αεροπορική βάση
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος αρχηγός: Η πολεμική αεροπορία Ισραήλ θα απαντήσει σε επίθεση Ιράν

Το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή και δηλώνει έτοιμο να απαντήσει δυναμικά αν δεχθεί επίθεση από το Ιράν, σύμφωνα με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη για πλήρη ανάπτυξη εάν χρειαστεί.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η άμυνα περνά στην εποχή της καινοτομίας και των «έξυπνων» συστημάτων

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο συνέδριο DEFEA 2026, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και επισήμανε ότι το 25% της εγχώριας συμμετοχής εφαρμόζεται σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα με ευελιξία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συμμαχία ΕΛΒΟ – Κοπελούζου ενισχύει την αμυντική βιομηχανία

ΕΛΒΟ και Όμιλος Κοπελούζου ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων και ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με έμφαση στην καινοτομία.