ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, Vouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου με το όνομα της Φ. Γεννηματά

Μέσα στο 2022 καθιερώνεται με ένα ειδικό πρόγραμμα, η δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την έναρξη προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου.

«Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι μέσα στο 2022 καθιερώνεται με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, η δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

«Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές» τονίζει ο κ.Μητσοτάκης και καταλήγει:

«Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: 1.500 στεφανιογραφίες και λιγότερες αεροδιακομιδές σε 5 χρόνια

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης γιόρτασε πέντε χρόνια λειτουργίας, γεγονός που έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα και τον επικεφαλής, Α. Μίλκα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πολιτική σταθερότητα, κλειδί για επενδυτική ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη ΔΕΘ ότι τα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης φτάνουν σε ασθενείς, μαθητές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε πως η ανάπτυξη δεν εξαρτάται μόνο από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και δημόσιες επενδύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ισχυρή επένδυση στην Υγεία για ανθεκτικό ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, τόνισε τη μεγάλη επένδυση στις υποδομές του ΕΣΥ που βελτιώνει τις συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους. Αναφέρθηκε σε οργανωμένες υπηρεσίες και πρόοδο με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέο υπερσύγχρονο αιματολογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό το νέο Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στη Θεσσαλονίκη, κόστους 13,36 εκατ. ευρώ, το πιο σύγχρονο αιματολογικό κέντρο στη χώρα, καλύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών με προηγμένες θεραπείες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα 101 κλινών του Νοσοκομείου Κοζάνης, που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας. Εκεί φιλοξενούνται πλέον χειρουργικός και παθολογικός τομέας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κεντρική προτεραιότητα η αναβάθμιση των δομών του ΕΣΥ στην Κοζάνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, τονίζοντας τη σημασία της αναβάθμισης του ΕΣΥ και ανακοινώνοντας νέα ογκολογική μονάδα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.