ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Ναι από την ΕΝΟΤΗΤΑ στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

Στη συνάντησή της με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Τ. Γαϊτάνη, η παράταξη εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στο ζήτημα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Την απόλυτη στήριξή της στο θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των λειτουργών αυτής, εξέφρασε η ΕΝΟΤΗΤΑ, θεωρώντας ότι η στείρα άρνηση στην εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης που στηρίζεται στη διαφάνεια είναι οπισθοδρομική και αποδυναμώνει την αξιοπιστία των συνδικάτων. Οι παραπάνω θέσεις εκφράστηκαν κατά της διάρκεια της συνάντησης που είχε το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑ με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Γαϊτάνη.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους. Διατυπώθηκαν αναλυτικά οι θέσεις της παράταξης για νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εκφράστηκε η στήριξη στην προοπτική διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς εργαζομένων.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» είναι η συνδικαλιστική παράταξη που στην ιδρυτική της διακήρυξη διεκδικούσε ξεκάθαρα την αλλαγή του κρατικοδίαιτου ασφαλιστικού συστήματος με την υιοθέτηση ενός συστήματος τριών πυλώνων. Παράλληλα υπήρξε σαφής τοποθέτηση, για μία ακόμη φορά,  για το νέο εργασιακό νόμο και τονίστηκε η θέση της παράταξης για διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, μέσω διευκρινήσεων σε συγκεκριμένα άρθρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης τοποθετήθηκε θετικά στις παρατηρήσεις που έγιναν από την ΕΝΟΤΗΤΑ και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα εστιάζοντας στο θέμα του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης και ειδικότερα στη θετική έκβαση βιωσιμότητας της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μία μόνιμη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργασία σε γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο το 5% των εργαζομένων στην Ελλάδα έχει τις δεξιότητες του αύριο

Η έρευνα της Adecco δείχνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ελλάδα υστερούν σε σύγχρονες δεξιότητες, με τις εταιρείες να καλούνται να επενδύσουν περισσότερο σε εκπαίδευση και αναβάθμιση προσωπικού.
ESG

GSK Ελλάδος: Στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Οι εθελοντές της GSK Ελλάδος με θετική ενέργεια και προσήλωση συμμετείχαν στην ανακατασκευή του νηπιαγωγείου του Αρμενίου Λάρισας, με δράσεις οι οποίες περιελάμβαναν τον καθαρισμό και το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Παιδικός σταθμός αίθουσα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρομπότ στα νηπιαγωγεία μέσω ερευνητικού προγράμματος του ΑΠΘ

Ρομποτάκια Beebot και DuckyCode μπήκαν σε νηπιαγωγεία Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ενθουσιάζοντας τα παιδιά που συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος TINKER του ΑΠΘ.
Γυναίκα σε επαγγελματικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας και ActionAid: Υπογράφουν μνημόνιο για δράσεις στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας και η ActionAid υπέγραψαν μνημόνιο για την ενίσχυση της συμπερίληψης, της ενεργού πολιτειότητας, του οικονομικού αλφαβητισμού και της ανθεκτικότητας των μαθητών στα ελληνικά σχολεία.