ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Belharra - Naval Group
Πηγή: Naval Group

Belharra: Τα χαρακτηριστικά των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

Η FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Οι φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως «Belharra», είναι το νέο απόκτημα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι. Οι δύο πρώτες φρεγάτες θα παραδοθούν το 2025 ενώ η τρίτη το 2026.

Η FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων. Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Αναφορικά με τα όπλα της φρεγάτας κατά πλοίων, το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet, που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Naval Group, τονίζει ότι οι ψηφιακές υποδομές της φρεγάτας «εγγυώνται μελλοντικές δυνατότητες εξέλιξης», ώστε να αντιμετωπιστούν απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι, πολυ-ηχητικοί πύραυλοι, απειλές Stealth αλλά και κυβερνο-επιθέσεις. Τέλος, η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών, που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΙΜΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η φρεγάτα «Κίμων» ανοίγει νέο κεφάλαιο στον εκσυγχρονισμό του Στόλου

Η παραλαβή της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra F-601 «Κίμων» σηματοδοτεί την ανανέωση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, ενισχύοντας την επιχειρησιακή ικανότητα, ενώ έρχονται ακόμα τρεις φρεγάτες τύπου FDI που θωρακίζουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Φρεγάτα Belharra λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «νέο» Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας: Η ανασυγκρότηση του στόλου

Η Ελλάδα σχεδιάζει έναν πολυδύναμο στόλο φρεγατών και υποβρυχίων με ορίζοντα το 2030, ενισχύοντας παράλληλα την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Πώς θα διαμορφωθεί η νέα σύνθεση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.
Gowind-Korvetta-Naval-Group
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επί ποδός ναυπηγεία και εταιρείες άμυνας για τις κορβέτες του Ναυτικού

Ο χρόνος τελειώνει και η κυβέρνηση καλείται να επιλέξει προμηθευτή ανάμεσα στην ιταλική Fincantieri και τη γαλλική Naval. Κρίσιμη η σύμβαση των 1,7 δισ. για τα ελληνικά ναυπηγεία και τις εγχώριες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.
Gowind-Korvetta-Naval-Group
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε στην επίθεση η γαλλική Naval για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού

Ο γαλλικός ναυπηγικός κολοσσός προτείνει τέσσερις κορβέτες Gowind, οι τρεις από τις οποίες θα κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία με μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.