ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Kyriakos Mitsotakis, Prothipourgos, Kyvernisi
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μας τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο κτήριο του σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι χρέος του κράτους είναι να στηρίζει τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον αγιασμό στο Δαμάσι Τυρνάβου εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο που κατασκευάστηκε και αντικατέστησε το σχολείο, το οποίο έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την περιοχή τον Μάρτιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του σχολείου στο Δαμάσι εκείνες τις ώρες του ισχυρού σεισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί την επέλαση του εγκέλαδου. «Καταφέρατε και βγάλατε όλα τα παιδιά με τρόπο ασφαλή και δεν θρηνήσαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό σας τιμά και αναδεικνύει ότι το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος για να μαθαίνουμε γράμματα. Μαθαίνουμε συμπεριφορές, αξίες αλλά και μαθαίνουμε πρώτα από όλα να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ταχύτητα κατασκευής του έργου, επισημαίνοντας πως το καινούριο σχολείο «καταφέραμε να το κατασκευάσουμε σε χρόνο ρεκόρ». Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», Γιώργο Περιστέρη, για την ταχύτητα, όπως είπε, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο. «Καταφέραμε, όντως, με ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό Δημόσιο να είμαστε έτοιμοι όπως είχαμε δεσμευτεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς», υπογράμμισε.

Επίσης, μιλώντας για τη διαδικασία κατασκευής του σχολείου, τόνισε ότι πρόκειται για «ένα σχολείο υπόδειγμα, ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον με υψηλή ενεργειακή απόδοση, ένα σχολείο υπόδειγμα για τα παιδιά». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους από εδώ και περά αναφορικά με το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, σημειώνοντας πως «το μέλημά μας στρέφεται στη γρήγορη ανακατασκευή των σπιτιών που καταστράφηκαν». «Οι διαδικασίες είναι δρομολογημένες, οι πόροι είναι διαθέσιμοι και πλέον έχουμε ένα νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε όσο πιο γρηγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Αποδείξαμε ότι τα πράγματα γίνονται με άλλες ταχύτητες, το ίδιο κάναμε και στην Εύβοια και τις περιοχές που χτυπήθηκαν με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που μας πέρασε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη νέα σχολική χρονιά μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, για αυτό θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα μέτρα που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί». «Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με νέο πρόγραμμα σπουδών πιο ενισχυμένο, την προσχολική αγωγή να ξεκινάει από την ηλικία των τεσσάρων ετών, με ξένη γλώσσα για πρώτη φορά και με 11.700 τακτικούς εκπαιδευτικούς και δασκάλους για πρώτη φορά που έγιναν διορισμοί από το 2010», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Κυβέρνηση σε πίεση, το «άγγιγμα» του ΜΙΔΑ ο φορέας ακινήτων και η CRC

Η καθόλου εορταστική διάθεση στην κυβέρνηση, ποια είναι η CRC που διεκδικεί το Φορέα Ακινήτων, ποιοι ενδιαφέρονται για το Λιμάνι του Λαυρίου, πόσα εξοικονομεί το Δημόσιο από την Εγνατία και το άγγιγμα του ΜΙΔΑ στα ακίνητα.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ πλήθος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Είμαστε ο κύριος αντίπαλος Μητσοτάκη, νίκη ΠΑΣΟΚ σημαίνει νίκη λαού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει περήφανο και ενωμένο απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό, υπογράμμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει αξιόπιστο πρόγραμμα και κάλεσε σε αγώνα για ανατροπή της ΝΔ.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει έντονη μεταρρυθμιστική δράση, ετοιμάζοντας εθνική στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα και νέο διάλογο για την παιδεία, λίγο πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης τετραετίας της.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου online

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη συνταγματική αναθεώρηση, με προτάσεις για θεσμούς πιο σύγχρονους, διαφανείς και ανθεκτικούς, και ανέδειξε στόχο τη συναίνεση. Η πρόταση θα παρουσιαστεί εντός Μαρτίου.
Ευάγγελος Βενιζέλος εκδήλωση
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι αναμάρτητοι, η Jumbo δεν είναι «πύραυλος» και οι τόκοι του νόμου Κατσέλη

Η φαγωμάρα στο πολιτικό προσωπικό, το Ιαπωνικό πρότυπο του Απόστολο Βακάκη και η προτροπή του για τη μετοχή, ο Αρειος Πάγος αντιμέτωπος με τον γόριδιο δεσμό του Ν. Κατσέλη, στα επενδυτικά μπαίνει η Snapi καιτα διόδια της Εγνατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αυριανές δραστηριότητες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:00 στην παρουσίαση υπηρεσιών Hellenic Heritage στην Εθνική Πινακοθήκη και στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».