ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Triantopoylos-gg-ypoyrgeioy-oikonomikvn
Φωτό: ΑΠΕ

Γρήγορη και δίκαιη στήριξη στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές

Για την στήριξη που έχουν δεχθεί οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές μίλησε ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Γρήγορη και δίκαιη, με άμεσες αποζημιώσεις, ήταν η στήριξη στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές, υπογράμμισε, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Βελτιώνουμε τις διαδικασίες, τις ψηφιοποιούμε και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δοθεί πάνω από 23 και πλέον εκατομμύρια ευρώ σε 5000 δικαιούχους ώστε να έχουν την πρώτη αρωγή έναντι της επιχείρησης που χτυπήθηκε ή της αγροτικής εκμετάλλευσης», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, στην εκδήλωση, με θέμα: «Κρατική Αρωγή: Εμπειρία, Μεταρρύθμιση, Εξέλιξη». 

«Καταφέραμε δε», συνέχισε, «να μειώσουμε τους χρόνους που έφταναν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους και άλλοτε κυμαίνονταν στα 3 με 4 χρόνια, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι έχουμε αρχίσει να πληρώνουμε αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον “ Ιανό” και τις οποίες θα καλύψει κατά 55% το Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, «η παρουσία στο πεδίο είναι σημαντική για να συνεχίσουμε όσο πιο γρήγορα και δικαιότερα τις αποκαταστάσεις, δίνοντας έμφαση πάντα στην επόμενη μέρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους που έχουν πληγεί». Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό ρόλο παίζει η ψηφιοποίηση της διαδικασίας, με την ειδική πλατφόρμα, όπου απευθύνονται οι πληγέντες.

«Παράλληλα, δουλέψαμε την επόμενη μέρα με τις τοπικές κοινωνίες και κάναμε ζυμώσεις ώστε να χτίσουμε το μέλλον», κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεράκτια αιολικά πάρκα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 1 δισ. δολάρια αποζημίωση στη TotalEnergies για δύο αιολικά πάρκα

Η TotalEnergies θα αποζημιωθεί με σχεδόν 1 δισ. δολάρια για ακυρώσεις συμβάσεων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ, με τα χρήματα να διοχετεύονται σε αμερικανικά έργα φυσικού αερίου και πετρελαίου, όπως ανακοινώθηκε στο CERAWeek στο Χιούστον.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Μέτρα στήριξης για κτηνοτρόφους στη Λέσβο λόγω νόσου

Ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε αποζημιώσεις για το γάλα Μαρτίου-άρση μέτρων και επιδότηση ζημιών από αφθώδη πυρετό στη Λέσβο, ζητώντας αυστηρή τήρηση μέτρων βιοασφάλειας και διαρκή επανεξέταση των μέτρων.
Άνθρωποι αγκαλιά στο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Αποζημίωση σε τρεις νέους για άδικη κράτηση

Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μυτιλήνης επιδίκασε αποζημίωση σε τρεις νέους που κρατήθηκαν άδικα για 3,5 χρόνια με την κατηγορία του εμπρησμού στη Μόρια, αναγνωρίζοντας την ηθική βλάβη λόγω της αδικαιολόγητης κράτησής τους.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν ζητά αποζημίωση από τα ΗΑΕ για αμερικανικά πλήγματα

Το Ιράν ζητά αποζημίωση από τα ΗΑΕ, κατηγορώντας τα πως επέτρεψαν αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικό έδαφος, σύμφωνα με επιστολή του Ιρανού πρεσβευτή στον ΟΗΕ, τονίζοντας τη διεθνή ευθύνη των ΗΑΕ για τις ζημίες που προκλήθηκαν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Το BBC ζητά απόρριψη αγωγής Τραμπ: Η επανεκλογή του ακυρώνει δυσφήμηση

Το BBC ζητά από αμερικανικό δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή Τραμπ, που αφορά μοντάρισμα ομιλίας του σε ντοκιμαντέρ του 2024, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε δυσφήμηση και το ντοκιμαντέρ δεν προβλήθηκε στις ΗΠΑ.