ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Σήμερα στην Αθήνα η υπουργική σύνοδος των μεσογειακών χωρών της ΕΕ

Στην ατζέντα της υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU) και της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Η σύνοδος των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα, με σκοπό την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η υπουργική σύνοδος θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, με ομιλία του στις 10:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την πρόσκληση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην ατζέντα της υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες υπουργοί των 7 κρατών θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, στις 12:45.

Η Σύνοδος των EU-Med7 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace and Thalasso (Βουλιαγμένη).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία Ημέρας Γυναίκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Δέσμευση για υπεράσπιση δικαιωμάτων και ενίσχυση των γυναικών

Το ΥΠΕΞ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επανέλαβε τη δέσμευσή του στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, επισημαίνοντας τη σημασία της ενδυνάμωσης για βιώσιμη ανάπτυξη.
Φρεγάτα Κίμων στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία απειλή για Σούδα – Αδιαπραγμάτευτη η αμυντική μας διάταξη

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε ότι η Σούδα προστατεύεται πλήρως, με αναβαθμισμένα μέτρα και αμυντική ομπρέλα, ενώ τόνισε ότι η βάση λειτουργεί υπό αυστηρό ελεγχόμενο καθεστώς ΗΠΑ-Ελλάδας και δεν υπάρχει απειλή για τους πολίτες.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία εμπλοκή σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, διαρκής στήριξη Κύπρου

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Λάνα Ζωχιού τόνισε πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, ενώ υπογράμμισε την πάγια στήριξη προς την Κύπρο και τη δέσμευση στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Δεν συμμετέχουμε σε επιχειρήσεις κατά Ιράν, σταθερή στήριξη στην Κύπρο

Η Λάνα Ζωχιού τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, στηρίζει σταθερά την Κύπρο και λαμβάνει προληπτικά μέτρα, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας για τη χώρα.