ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Dendias, Cavusoglu
Φωτό: ΑΠΕ

Στις 31 Μαΐου θα γίνει στην Αθήνα η συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Στις 31 Μαΐου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Σημειώνεται ότι η είδηση διέρρευσε χθες από την τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ η συνάντησή τους θα αποτελέσει και ένα στάδιο προετοιμασίας πριν από αυτήν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη επιρροής με Τουρκία για την Αίγυπτο: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Δένδια

Στο Κάϊρο ο Νίκος Δένδιας για συνάντηση με τους ομολόγους του από Αίγυπτο και Κύπρο. Η σημασία της Αιγύπτου για την περιφερειακή στρατηγική της Αθήνας, τα διμερή αγκάθια και η μάχη επιρροής με την Άγκυρα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού το πάει η Άγκυρα; Απειλές από Ερντογάν, προκλήσεις, διαβήματα και NAVTEX

Απειλές Ερντογάν και αναφορές για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Τουρκικό διάβημα για τα Χωροταξικά Πλαίσια που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο. Χαμηλοί τόνοι από την Αθήνα που ενημερώνει εταίρους και συμμάχους.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Εξετάζει την τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος του Δένδια

Η Κομισιόν ανέφερε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στην Κύπρο και εξετάζει το περιστατικό.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα πάντα στο πλευρό της Αρμενίας με ευθύνη ιστορίας

Ο Ν. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα θα στέκεται πάντα δίπλα στην Αρμενία, στην εκδήλωση για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία. Επισήμανε τη σημασία της ιστορικής μνήμης και αναφέρθηκε στον ρόλο Γερμανών αξιωματικών την περίοδο εκείνη.