ΓΔ: 1987.52 -1.30% Τζίρος: 445.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Stefanis Forum Delphi
Φωτό: ΑΠΕ

Η Άμυνα εδραιώνει το μέλλον της πατρίδας, τα στελέχη είναι υπερήφανα

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε, «είναι τέσσερα πράγματα: το προσωπικό μας, τα οπλικά μας συστήματα, οι διαδικασίες αλλά και ο τρόπος σκέψης».  Όπως είπε ο Αλκ. Στεφανής, οι Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν με «καινοτομία διαφοροποιώντας τον τρόπο σκέψης του προσωπικού».

Η 'Αμυνα εδραιώνει το μέλλον της πατρίδας καθώς παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο ένα κράτος μπορεί να δημιουργήσει με όραμα. Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας, σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Ο υφυπουργός τόνισε ότι παλαιότερα «το σύστημα προσέγγισης των Ενόπλων Δυνάμεων είχε να κάνει με αριθμούς». «Εξετάζαμε», είπε, «τους αριθμούς και λύναμε τα προβλήματα. Αργότερα, εξετάζαμε τις δυνατότητες. Την παρούσα περίοδο, έχουμε μια ολιστική προσέγγιση. Δημιουργούμε πολιτικές. Την πολιτική ασφάλειας αλλά και την πολιτική εξωστρέφειας». «Εξετάζουμε τις ανάγκες μας», συνέχισε, «και προτάσσουμε τη διακλαδικότητα». 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε, «είναι τέσσερα πράγματα: το προσωπικό μας, τα οπλικά μας συστήματα, οι διαδικασίες αλλά και ο τρόπος σκέψης».  Όπως είπε ο Αλκ. Στεφανής, οι Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν με «καινοτομία διαφοροποιώντας τον τρόπο σκέψης του προσωπικού».

Για την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλκ. Στεφανής τόνισε ότι παλαιότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις «ήταν ένα κάστρο με ισχυρά τείχη όπου ήταν αδύνατο κάποιος να δει έξω από αυτά και η κοινωνία δεν μπορούσε να δει μέσα σε αυτά».

Αυτό, όπως είπε, αλλάζει καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν με εξωστρέφεια. Ανέφερε ότι στρατιωτικοί γιατροί συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ τρέχουν προγράμματα για την ψυχική υγεία και το κάπνισμα με σαφές αποτύπωμα στο κοινωνικό σύνολο.
 
«Έχουμε», είπε, «τέσσερις πυλώνες που αλληλεπιδρούμε: την ασφάλεια, την παιδεία, τον ιστορικό τουρισμό αλλά και την αποτροπή και εξασφάλιση της εδαφικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της πατρίδας μας».

Για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας ανέφερε ότι υπάρχει μια «ολιστική φιλοσοφία» ξεκαθαρίζοντας ότι τα προγράμματα εκσυγχρονισμού στηρίζονται σε δύο βασικούς άξονες. «Ο ένας», όπως είπε, «είναι η διαφοροποίηση στελέχωσης σε επίπεδο παραγωγικών σχολών και οπλιτών, η εξισορρόπηση της θητείας και οι προσλήψεις πολιτικού προσωπικού». «Ο δεύτερος», συνέχισε, «είναι το σύνολο των οπλικών μας συστημάτων. Έχουμε ένα συνολικό πλαίσιο στοχοποίησης και αναγκών. Ο ένας κλάδος συμπληρώνει τον άλλο στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας. Σε αυτή τη βάση προχωρά η ανανέωση και η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων που κατέχουμε».

Για το υψηλό ποσοστό αποδοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία, ο Αλκ. Στεφανής επεσήμανε ότι αυτό συμβαίνει διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποτελεσματικές. «Διαθέτουμε προηγμένο σύστημα εκπαίδευσης του προσωπικού», είπε, και πρόσθεσε: «Καθημερινά, προκαλούμε τα στελέχη μας να σκεφτούν διαφορετικά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το εργαλείο μέσω του οποίου δείχνουμε ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά».

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υπερήφανα που υπηρετούν την ελληνική κοινωνία. Βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς» κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πλήγμα ουκρανικό σε αποθήκη πετρελαίου στην Κριμαία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Ουκρανία έπληξε αποθήκη πετρελαίου και καυσίμων στην κατεχόμενη Κριμαία, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Οι στόχοι ήταν βάσεις στο Χβαρτνίσκι και στο Ντζανκόι που ανήκουν στον ρωσικό στρατό.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική ακτογραμμή Μαύρης Θάλασσας τη νύχτα

Η ρωσική ακτογραμμή στη Μαύρη Θάλασσα δέχτηκε επίθεση από ουκρανικούς πυραύλους και drones τη νύχτα, με εκρήξεις και σειρήνες στο Σότσι. Ο δήμαρχος συμβουλεύει τους κατοίκους να αποφύγουν τις παραλίες και να βρουν καταφύγιο.
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ επιτίθενται σε πλοίο στην Καραϊβική – Υπάρχουν επιζώντες

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο πλήγμα σε σκάφος με ύποπτα ναρκωτικά στην Καραϊβική, το έκτο τέτοιο περιστατικό, με τους πρώτους επιζώντες του πληρώματος. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες. Το Πεντάγωνο δεν σχολίασε.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έτοιμες για νέα σύγκρουση με Χαμάς οι ένοπλες δυνάμεις

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να ετοιμάσουν σχέδιο για την πλήρη ήττα της Χαμάς στη Γάζα, σε περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου, αν η Χαμάς απορρίψει τις προτάσεις των ΗΠΑ.