ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: PITSOS

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την Πίτσος προκαλούν αγανάκτηση

«Με άκρως προκλητικό τρόπο ο Υπουργός προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα, ως μη γενόμενη» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για την Πίτσος, προκαλούν θλίψη αλλά και αγανάκτηση. Θλίψη, γιατί αποδεικνύουν ότι η Πολιτεία υποχώρησε οριστικά από τη θεσμοθετημένη απαίτηση να αποζημιωθεί η χώρα μας για τα σκάνδαλα Siemens. Αλλά και αγανάκτηση, γιατί με άκρως προκλητικό τρόπο ο Υπουργός προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα, ως μη γενόμενη. Όσο όμως κι αν προσπαθεί, το μαύρο - άσπρο δεν γίνεται. Και το γεγονός ότι η Πίτσος, έπειτα από ενάμιση και πλέον αιώνα στην Ελλάδα κι αφού άντεξε δυο παγκόσμιους πολέμους, οικονομικά κραχ και μνημόνια, μετέφερε την παραγωγή της στην Τουρκιά, θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα στο δήθεν success story της κυβέρνησης ΝΔ.».  

Αυτή είναι η κοινή δήλωση του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Χαρίτση και του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρη Μαμουλάκη, με αφορμή τη δήλωση του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, για την "Πίτσος"

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Siemens - και παρά το ότι η πολυεθνική είχε αναλάβει με νόμο τη δέσμευση να επενδύσει στην Πίτσος, προκειμένου να αποζημιώσει τη χώρα μας για τα κακουργήματα της διαφθοράς στα οποία είχε εμπλακεί - η παραγωγή της Πίτσος μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

«Η παραπάνω απόφαση, υλοποιήθηκε με την ανοχή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ανέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα τους τακτικισμούς της εταιρείας και δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην εφαρμογή του σχετικού νόμου. Άξιο αναφοράς, αλλά και δείγμα της επενδυτικής απαξίωσης που υπάρχει σήμερα για την Ελλάδα, είναι και το γεγονός ότι η Siemens αρνήθηκε ακόμη και την ενοικίαση των εγκαταστάσεών της σε άλλους επιχειρηματίες που θα συνέχιζαν την παραγωγή της Πίτσος, εμμένοντας στην απόφαση της μεταφοράς στην Τουρκία» σημειώνεται στη δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος σούπερ μάρκετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτωπο παραγωγών - καταναλωτών κατά ΥΠΑΝ για την πορεία τιμών νωπών προϊόντων

Φορείς παραγωγών, πωλητών λαϊκών αγορών και ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν ότι η ρύθμιση για την «πορεία διαμόρφωσης τιμών» στα νωπά προϊόντα είναι αόριστη, ανεφάρμοστη και αυξάνει τη γραφειοκρατία.
Λογότυπα ελληνικών οργανισμών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσκληση προσφορών για αναβάθμιση του συστήματος OpenMarket από το Υπ. Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης κάλεσε για προσφορές συντήρησης και αναβάθμισης του ΟΠΣ «Ανοικτή Αγορά», με στόχο τη βελτίωση λειτουργικότητας, πληροφόρησης αρμόδιων και καλύτερη επικοινωνία με τους αδειούχους χρήστες.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Εγκρίθηκαν τρεις στρατηγικές επενδύσεις 205,8 εκατ. ευρώ

Με πρωτοβουλία του Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκαν τρεις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 205,8 εκατ. ευρώ σε βιομηχανία και τουρισμό, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την κωδικοποίηση του εταιρικού δικαίου

Το Υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε επιτροπή για τη σύνταξη προσχεδίου νόμου που θα ενοποιεί το κατακερματισμένο εταιρικό δίκαιο, με στόχο ένα σαφές και ενιαίο πλαίσιο κανόνων έως το 2027.