ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
theoxaris, tourismos
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Χ. Θεοχάρης: Θα πετύχει πολλές πρωτιές φέτος ο ελληνικός τουρισμός

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως θα υπάρξει επέκταση των πτήσεων από τρεις πόλεις της Πολωνίας προς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Την εκτίμηση πως ο ελληνικός τουρισμός θα πετύχει πολλές πρωτιές το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης που συνεχίζει τις επισκέψεις στο εξωτερικό με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης μετά από μια καταστροφική χρονιά που προκάλεσε η πανδημία.

Στη Βαρσοβία όπου και βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμούς δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε με τη LOT, μία συμφωνία συνεργασίας, για το φετινό καλοκαίρι, το καλοκαίρι του `21. Ένα καλοκαίρι, το οποίο είναι γεμάτο αισιοδοξία αλλά βέβαια και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας» και επισήμανε πως «στη συζήτησή μας, συμφωνήσαμε και την επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της LOT, με τρεις πτήσεις από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ, προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, αντίστοιχα. Πτήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της LOT το οποίο μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019».

«Με αυτές τις συμφωνίες, ο ελληνικός τουρισμός και αυτό το καλοκαίρι, θα πετύχει σημαντικές πρωτιές», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης που στην αρχή της εβδομάδας είχε αναφέρει από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο έτοιμους τουριστικούς προορισμούς, με καθαρό μήνυμα και σχέδιο και προσβλέπει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στο επικείμενο άνοιγμα του Τουρισμού από τις 14 Μαΐου.

Έχει τονίσει επίσης πως τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ισχύσουν, σε συνδυασμό με τα νέα διαθέσιμα εργαλεία, τα εμβόλια και τα γρήγορα τεστ, αλλά και τη νέα ιατρική γνώση, αποτελούν ισχυρά όπλα στη φαρέτρα μας, και, αναφερόμενος στο Βραβείο «Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management» που έλαβε η χώρα μας για την διαχείριση του τουρισμού σε συνθήκες πανδημίας, έκανε λόγο για μια «απόδειξη ότι αναγνωρίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε πέρυσι».

Άλλωστε, όπως επισήμανε, στο φετινό Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTCC) που διοργανώθηκε στο Κανκούν, ο υπουργός Τουρισμού δέχθηκε τα επαινετικά σχόλια των μεγαλύτερων τουριστικών φορέων, οι οποίοι θεωρούν την Ελλάδα ως παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος για τον τουρισμό. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια της ενημέρωσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση φροντίζει να είναι όλη η χώρα ασφαλής και δεν αλλάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία, όπως έκανε π.χ. πέρυσι η Τουρκία, η οποία αποκαλύφθηκε κατόπιν ότι δεν μετρούσε ως κρούσματα κορονοϊού τους ασυμπτωματικούς φορείς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροσκάφος Ryanair απογειώνεται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία ΕΕΘ για αποχώρηση βάσης Ryanair από το αεροδρόμιο

Το ΕΕΘ προειδοποιεί πως μια πιθανή αποχώρηση της Ryanair από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό και την οικονομία. Υποστηρίζει την πρωτοβουλία για συμμαχία φορέων και προτείνει επιτροπή διαχείρισης κρίσεων.
Γλυπτό Ομπρέλες Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχεται το νερό στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου στο MOMus

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου: μία στην παραλία, τοπόσημο της πόλης, και μία μικρότερη στη δεξαμενή του MOMUS στη ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία μετά από συντήρηση λειτουργεί ξανά ως υδροκινητικό έργο τέχνης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ: Δεν χρειάζονται ακόμη μέτρα στήριξης για τον τουρισμό λόγω Ιράν

Η ΕΕ αναμένεται να πει στις αεροπορικές ότι ο πόλεμος Ιράν-ΗΠΑ/Ισραήλ δεν δικαιολογεί ακόμα έκτακτα μέτρα όπως αποζημιώσεις για ακυρωμένες πτήσεις, αν και το κόστος καυσίμων έχει αυξηθεί 84%. Πιθανές ελλείψεις αναμένονται.
Παραλία Ajul Thalassa
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστας αποζημιώθηκε στη Γερμανία για έλλειψη ξαπλωστρών σε πισίνα

Δικαστήριο στη Γερμανία επέβαλε στην TUI αποζημίωση 1.000 ευρώ σε τουρίστα που διαμαρτυρήθηκε επειδή οι ξαπλώστρες στην πισίνα του ξενοδοχείου του στην Κω, τον Αύγουστο του 2024, ήταν διαρκώς κατειλημμένες από άλλους πελάτες.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν για το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά το ξέσπασμα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius. Εξειδικευμένοι φορείς παρακολουθούν στενά την κατάσταση και πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις με εμπλεκόμενες χώρες.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κίνητρα σε αεροπορικές για διατήρηση των πτήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει οικονομικά κίνητρα για τις αεροπορικές, ώστε να μην μειώσουν καλοκαιρινές πτήσεις λόγω της ακριβής κηροζίνης, προσφέροντας διευκολύνσεις σε φόρους, εισφορές και χαμηλότοκα δάνεια.