ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Γεωργιάδης: Ξεκινά η διαβούλευση για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών

Το νέο νομικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο θα βελτιώσει τη ζωή των εμπόρων, των παραγωγών αλλά κυρίως των καταναλωτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Κριτική απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις σημερινές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών, ασκεί ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το υπουργείο έχει κάνει ήδη συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους, πριν ξεκινήσει και επίσημα η δημόσια διαβούλευση. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: 

«Ο αξιότιμος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αργά συνειδητοποίησε την ανάγκη δημόσιας διαβούλευσης όσον αφορά στο νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών.

Αν και η επίσημη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, ήδη το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει συναντηθεί πάρα πολλές φορές με όλους τους θεσμικούς τους εκπροσώπους, όπως επίσημα δελτία τύπου αποδεικνύουν, και έχει κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλες τις πλευρές.

Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι όταν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα διαπιστώσουν: πρώτον, ότι όσοι σήμερα αντιδρούν, οι λίγοι, αντιδρούν χωρίς λόγο. Και δεύτερον, όσοι σήμερα το επικροτούν, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, το επικροτούν ορθώς.

Το νέο νομικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο θα βελτιώσει τη ζωή τόσο των εμπόρων, όσο και των παραγωγών αλλά κυρίως των καταναλωτών και θα επιτρέψει στις λαϊκές αγορές να συνεχίσουν απρόσκοπτα την πορεία τους για άλλον έναν αιώνα απολύτως αναβαθμισμένες.

Η ιδέα δε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την καταδίωξη των παραγωγών λαϊκών αγορών από έναν πρώην πρωθυπουργό που το μόνο που ήξερε ήταν να τους βάζει φόρους, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

Η Νέα Δημοκρατία ως η γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου δεν μπορεί παρά να εκπροσωπεί αυτούς τους ανθρώπους και να προστατεύει τα συμφέροντά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Στελέχη αμφισβήτησαν δημόσια τη στήριξη σε Τσίπρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος παραδέχτηκε «απαξιωτικά σχόλια» και έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας τη σημασία ενότητας και προοδευτικής σύγκλισης για τη δυναμική απάντηση στον Μητσοτάκη.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσίπρα με την πρέσβη των ΗΠΑ, με έμφαση στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τη διπλωματία ως λύση σε κρίσιμα ζητήματα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στον Τσίπρα για οικονομία και διαφθορά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, λανθασμένα στοιχεία και πολιτική αντιπαράθεση για οικονομία και διαφθορά.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μείωση λίστας αναμονής 98% στα δωρεάν χειρουργεία

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως έως τις εκλογές του 2027 οι αναμονές για μη επείγοντα χειρουργεία άνω των 4 μηνών θα έχουν μηδενιστεί, ενώ ήδη οι λίστες μειώθηκαν κατά 98% χάρη στο πρόγραμμα δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και μέτρα στη φετινή ΔΕΘ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, προανήγγειλε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ, ενώ αναφέρθηκε στην ακρίβεια, την αντιπολίτευση και την πολιτική σταθερότητα.
Αλέξης Τσίπρας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πολιτικά μηνύματα Ψάλτη, ο Τσίπρας «ξανακλείνει» τις τράπεζες και η διασύνδεση

Το πολιτικά μηνύματα του Β. Ψάλτη, ο Αλ. Τσίπρας ξαναπαίζει με τις τράπεζες, ώθηση στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου, η... «μεγάλη» είδηση της συνάντησης Σαμαρά με Γκίλφοιλ και η επιστροφή Πατέλη.