ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Γεωργιάδης: Ξεκινά η διαβούλευση για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών

Το νέο νομικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο θα βελτιώσει τη ζωή των εμπόρων, των παραγωγών αλλά κυρίως των καταναλωτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Κριτική απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις σημερινές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών, ασκεί ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το υπουργείο έχει κάνει ήδη συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους, πριν ξεκινήσει και επίσημα η δημόσια διαβούλευση. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: 

«Ο αξιότιμος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αργά συνειδητοποίησε την ανάγκη δημόσιας διαβούλευσης όσον αφορά στο νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών.

Αν και η επίσημη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, ήδη το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει συναντηθεί πάρα πολλές φορές με όλους τους θεσμικούς τους εκπροσώπους, όπως επίσημα δελτία τύπου αποδεικνύουν, και έχει κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλες τις πλευρές.

Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι όταν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα διαπιστώσουν: πρώτον, ότι όσοι σήμερα αντιδρούν, οι λίγοι, αντιδρούν χωρίς λόγο. Και δεύτερον, όσοι σήμερα το επικροτούν, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, το επικροτούν ορθώς.

Το νέο νομικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο θα βελτιώσει τη ζωή τόσο των εμπόρων, όσο και των παραγωγών αλλά κυρίως των καταναλωτών και θα επιτρέψει στις λαϊκές αγορές να συνεχίσουν απρόσκοπτα την πορεία τους για άλλον έναν αιώνα απολύτως αναβαθμισμένες.

Η ιδέα δε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την καταδίωξη των παραγωγών λαϊκών αγορών από έναν πρώην πρωθυπουργό που το μόνο που ήξερε ήταν να τους βάζει φόρους, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

Η Νέα Δημοκρατία ως η γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου δεν μπορεί παρά να εκπροσωπεί αυτούς τους ανθρώπους και να προστατεύει τα συμφέροντά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης, Βαρτζόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Βαρτζόπουλο: Παραμένει στόχος η ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του. Οι αρμοδιότητες Ψυχικής Υγείας θα κατανεμηθούν εσωτερικά στο Υπουργείο Υγείας.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Νέος πολιτικός φορέας από την κοινωνία με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο

Ο πρώην πρωθυποργός, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε παρών στις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ή νωρίτερα. Τόνισε ότι η συσπείρωση θα γίνει στην κοινωνία, χωρίς όρους ή κοινοβουλευτική ομάδα.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αντίπαλος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές η νέα προοδευτική παράταξη

Από τη Λαμία, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε σκληρά την κυβέρνηση για αποτυχημένη οικονομική πολιτική και σκάνδαλα, ενώ υπογράμμισε ότι στις εκλογές η ΝΔ θα βρει απέναντί της μια ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη.
Αλέξης Τσίπρας Ιθάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τη Λαμία

Στη Λαμία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για την παρουσίαση του βιβλίου του «ΙΘΑΚΗ». Επισκέφθηκε το Δημαρχείο, συνομίλησε με πολίτες και νέους στην πλατεία, και είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη. Η παρουσίαση είναι στις 18:30.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μέτρα κατά ακρίβειας και αιχμές για διαφθορά Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας την «Ιθάκη» στη Λαμία, θα προτείνει άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως μείωση ΦΠΑ στα καύσιμα στο 13% ή ΕΦΚ στο ελάχιστο, προβάλλοντας εναλλακτική προς την κυβερνητική πολιτική.