ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Κατάσχεση στην πρεσβεία Βενεζουέλας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί ακινήτων ή κινητών πραγμάτων της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της πρεσβείας στην Αθήνα, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία τους.

Δόθηκε η προβλεπόμενη άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου η Ξένια Μπουζαρανίδου υπάλληλος στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, η οποία δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράνκλιν Γκονζάλες, να μπορέσει να εκτελέσει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία της επιδικάστηκε αποζημίωση 32.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε την απόφαση να χορηγήσει την αιτηθείσα και προβλεπόμενη άδεια από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της πρεσβείας στην Αθήνα μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η άδεια χορηγήθηκε υπό τον όρο ότι «η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Με άλλα λόγια, η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί ακινήτων ή κινητών πραγμάτων της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της πρεσβείας στην Αθήνα, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νταβός
ΔΙΕΘΝΗ

Νταβός 2026: Το πνεύμα του διαλόγου σε έναν κόσμο γεωοικονομικών συγκρούσεων

Πώς το Νταβός από «καταφύγιο υγείας» έγινε κέντρο παγκόσμιας ισχύος. Η εφετινή σύνοδος, 19–23 Ιανουαρίου, θέτει τον διάλογο στο επίκεντρο σε μια εποχή εμπορικών συγκρούσεων και πολέμων που δοκιμάζουν τη διεθνή συνεργασία.
Πρόεδρος Ροντρίγκεζ
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες απομακρύνει συνεργάτη του Μαδούρο από την κυβέρνηση

Η Ντέλσι Ροδρίγκες απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον Άλεξ Σάαμπ, στενό συνεργάτη του Νικολάς Μαδούρο, που είχε ανταλλαγεί το 2023 με Αμερικανούς κρατούμενους, εν μέσω αμερικανικής πίεσης προς τη Βενεζουέλα.
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

47 Βενεζουελανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των ΗΠΑ

Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα που οδήγησε στη σύλληψη του Μαδούρο στις 3 Ιανουαρίου, ενώ 32 Κουβανοί μέλη της φρουράς του προέδρου έχασαν επίσης τη ζωή τους.
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σκεφτόταν «εισβολή» στη Βενεζουέλα ήδη από το 2017, λέει ο Σάντος

Ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, αποκάλυψε στους Financial Times ότι το 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπαινιχθεί πιθανή εισβολή στη Βενεζουέλα, γεγονός που χαρακτήρισε «τρομερό» για την παγκόσμια σταθερότητα.