ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Κ. Σκρέκας: Θα διορθωθούν όλα τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα.

Ύστερα από διεξοδικές συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως «όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες»

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας, σε συνέχεια των επαφών αυτών αλλά και της συνάντησης με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αντιπεριφερειάρχη στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε πως «η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον υπουργό «το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη». Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η ενεργειακή ασφάλεια ταυτίζεται με την εθνική ασφάλεια

Σε σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με τον υπουργό Περιβάλλοντος συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή στην ενεργειακή ασφάλεια και τιμές στην Ελλάδα. Υπάρχει επάρκεια εφοδιασμού και συνεχής επικοινωνία με ευρωπαϊκούς φορείς.
Σύσκεψη υπουργείου ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη ΥΠΕΝ για τις τελευταίες εξελίξεις στην ενέργεια

Σήμερα στο ΥΠΕΝ πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Ιράν και την ενεργειακή ανθεκτικότητα, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου, εκπροσώπων φορέων και εταιρειών ενέργειας και φυσικού αερίου.