ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
prince-charles-mitsotakis
Φώτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα Κάρολο στο Μαξίμου

Το θετικό κλίμα μεταξύ των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και των δύο λαών είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, που συναντήθηκαν νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν και το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, ενώ τόνισαν τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν ακόμη μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από τη βρετανική πλευρά συμμετείχαν η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, και ο Principal Private Secretary του πρίγκιπα της Ουαλίας, Clive Alderton.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μνημόνιο για ενίσχυση δομών απεξάρτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα

Με κυβερνητική στήριξη και υπό τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράφηκε μνημόνιο για ενίσχυση δομών απεξάρτησης στις φυλακές, με νέες μονάδες, συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση προσωπικού.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τρία ψηφιακά εργαλεία για ενίσχυση ελέγχων σε αλκοόλ και καπνό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τρία νέα ψηφιακά εργαλεία που ενισχύουν τους ελέγχους σε εκδηλώσεις, σημεία πώλησης και επαλήθευση ηλικίας, προστατεύοντας τους ανηλίκους από αλκοόλ και καπνό.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Πρωθυπουργός της ακρίβειας ο Μητσοτάκης, έξι χρόνια χωρίς λύσεις

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αποποίηση ευθυνών σε ακρίβεια, κυκλοφοριακό και στέγη, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες ζουν χειρότερα και ζητώντας προοδευτικές συνεργασίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πάνω από 2 δισ. για εισοδήματα και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πάνω από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν τους επόμενους μήνες για την ενίσχυση των εισοδημάτων, ενώ προχωρούν μεταρρυθμίσεις σε φορολογία, αγορά, ενέργεια και αγροτικό τομέα.