ΓΔ: 2596.3 0.11% Τζίρος: 36.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:47:37
katrinis-kinal

Κατρίνης: Ηχηρή αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έθεσε το ζήτημα της αύξησης και αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Για ξεκάθαρη και ηχηρή αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, θέτοντας ως προτεραιότητα την άμεση ένταξη του ιδιωτικού τομέα στον εθνικό σχεδιασμό του συστήματος υγείας και τη συμμόρφωση στελεχών της κυβέρνησης με τα περιοριστικά μέτρα που οι ίδιοι επιβάλλουν στους πολίτες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι στο πεδίο της ανευθυνότητας έχει προσχωρήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση με την ενθάρρυνση αντικοινωνικών συμπεριφορών που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική και τις συνθήκες που επικρατούν. «Πιστεύει κανείς ότι είναι τώρα η ώρα για επαναστατική γυμναστική;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία, ο κ. Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς συμφώνησε στο Eurogroup για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της αύξησης και αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της, λέγοντας: «Πιστεύετε ότι μεταθέτοντας για το 2022 τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και άλλων 20 φόρων με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, λύνετε το πρόβλημα ή υπηρετείτε απλά τον εκλογικό σας σχεδιασμό;».

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στη νέα σύμβαση με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό απέναντι σε επενδυτικές πρωτοβουλίες, πάντα όμως με όρους και προϋποθέσεις που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε όμως , δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της σύμβασης ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα ωφεληθούν ουσιαστικά ή ότι οι συνθήκες εργασίας και ζωής τους θα γίνουν καλύτερες, ή ότι θα έχουμε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Είμαστε σίγουροι ότι εάν υπήρχε η βούληση μπορούσαν να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι. Να διασφαλιστεί η ευημερία της τοπικής κοινωνίας, να προστατευτεί το περιβάλλον αλλά και να αμβλυνθεί το συγκρουσιακό και διχαστικό κλίμα. Αυτό, όμως, απαιτούσε ουσιαστική  διαβούλευση με την τοπική κοινωνία που ποτέ δεν έγινε. Απαιτούσε όμως και ικανότητα ή για την ακρίβεια ισχυρή βούληση για σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση , η οποία δεν υπήρξε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Χωρίς προστασία η πρώτη κατοικία και χωρίς προοπτική εξυγίανσης οι επιχειρήσεις

Για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι οι διατάξεις του Νέου Πτωχευτικού μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους για 12 χρόνια.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Το GSI, τεστ συνοχής για την Ευρώπη, όχι απλό καλώδιο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε τη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Αν. Μεσόγειο και ζήτησε ευρωπαϊκό δείκτη για την ενεργειακή συνδεσιμότητα των νησιών, προτείνοντας μέτρα για αυτονομία και ανθεκτικότητα στις απομονωμένες περιοχές.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απαραίτητες οι δομικές αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Οι Πουλάς και Χάλαρης του ΠΑΣΟΚ ζητούν νέο δόγμα Πολιτικής Προστασίας, δομική αλλαγή παραδείγματος, λογοδοσία και σεβασμό στους εργαζόμενους, με πλήρη καταγραφή απωλειών και όχι μόνο καμένων εκτάσεων, μετά τις καταστροφές.
papathanasis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πήρε το μεγαλύτερο πακέτο από το ΤΑΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται σε οργανωμένη πολιτική και όχι σε μεμονωμένες ενέργειες, ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχία της κυβέρνησης για το υψηλότερο πακέτο στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους του Ελλάδα 2.0

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υλοποίησε τους αρχικούς στόχους του Ελλάδα 2.0, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση έργων και συνεχείς αναθεωρήσεις.