ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σοφία Ζαχαράκη βουλή ομιλία
Η Σοφία Ζαχαράκη εκφωνεί ομιλία στη βουλή για το Υπουργείο Παιδείας.

Ζαχαράκη: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με τη Βρετανία για τον τουρισμό

Η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε πως η Ελλάδα έχει μια αρχική συμφωνία με το Ισραήλ και ανέφερε πως αποτελεί οδηγό και για τις συζητήσεις και με άλλες χώρες.

Συνεχίζονται και προχωρούν καλά οι τεχνικές συζητήσεις της χώρας μας για τον τουρισμό με τη Βρετανία, τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ. Με τη Μεγάλη Βρετανία γίνεται ένας ανοικτός διάλογος με αρκετά δεκτική τη βρετανική κυβέρνηση και επίσης μια στρατηγική της Ελλάδας να δώσει και στη βρετανική κοινή γνώμη όλα τα στοιχεία που καθιστούν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό, υπογράμμισε. Επίσης, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει μια αρχική συμφωνία με το Ισραήλ και ανέφερε πως αποτελεί οδηγό και για τις συζητήσεις και με άλλες χώρες. Παράλληλα, η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις συζητήσεις εντός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι φέτος υπάρχουν πολλές μεταβλητές, πάρα πολλές συνιστώσες, οι οποίες συνδέονται με την ταχύτητα, την επίσπευση στο κομμάτι του εμβολιασμού, το κομμάτι των ελέγχων με τα τεστ COVID, αλλά και τους κοινούς κανόνες για το πώς θα μετακινούνται οι ταξιδιώτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος δήλωσε στην εκπομπή ότι οι προσδοκίες είναι καλύτερες φέτος, σημειώνοντας ότι ο στόχος για το 2021 είναι στο 50%. Ο κ. Ρέτσος επισήμανε πως είναι ανάγκη να ανακοινωθεί το πλαίσιο και η ημερομηνία που θα ανοίξουμε ως χώρα. Για πολλούς λόγους αυτή η αναγγελία έχει σημασία να γίνει γρήγορα, είπε ο κ. Ρέτσος. Η χώρα μας διατηρεί ένα πολύ ισχυρό brand παγκοσμίως και επίσης είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσει την πολύ καλή περσινή της συμπεριφορά, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Στο μεταξύ η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε πως είναι ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε διμερείς συμφωνίες. Σημείωσε πως πρέπει να ανακοινώσουμε το συντομότερο ημερομηνία που ανοίγει η χώρα μας. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι η Κύπρος, η Τουρκία και η Μαγιόρκα ανοίγουν τον τουρισμό τους. Η Μαγιόρκα ανακοίνωσε πως θα ανοίξει για το Πάσχα των Καθολικών, προσέθεσε. «Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την πολιτεία να ανοίξουμε. Είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλία Κύπρος διακοπές
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Αναβάθμιση της Κύπρου στις ταξιδιωτικές οδηγίες για Βρετανούς

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών αφαίρεσε τις έκτακτες προειδοποιήσεις για την Κύπρο από την ταξιδιωτική του οδηγία, μετά την υποχώρηση της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθησυχάζοντας έτσι τους Βρετανούς τουρίστες.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό στο επίκεντρο συνάντησης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον CEO της ElevenLabs, Mati Staniszewski, για να εξετάσουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον τουρισμό, μετά και το MoU που υπέγραψε η Ελλάδα με τη διεθνούς φήμης εταιρεία φωνητικών AI εφαρμογών.
Θεοχάρης Μιχαηλίδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Μιχαηλίδης: Λαϊκισμός η στοχοποίηση του Airbnb για το στεγαστικό πρόβλημα

Σε συνέντευξή του στο BD o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, Θ. Μιχαηλίδης, αποκρούει την κριτική για την στεγαστική κρίση, αναλύει την συμβολή του κλάδου στην οικονομία και περιγράφει τις μεγάλες προκλήσεις για τον τουρισμό.