ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Δήμας: Το Φράγμα Ασωπού αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το φράγμα αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022.

Σειρά συναντήσεων προγραμματίζεται, για τη χάραξη στρατηγικού σχεδίου που αφορά στη διώρυγα της Κορίνθου, όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. Επίσης ο υφυπουργός αναφέρει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αυτοψία στην διώρυγα.

Όπως αναφέρει σε δύο αναρτήσεις του ο υφυπουργός:

«Επικοινώνησα με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Γ. Καραγιάννη και σε συνεννόηση με την ΑΕΔΙΚ (Διώρυγα Κορίνθου) λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα του καθηγητή κ. Λέκκα και του ΕΑΓΜΕ, τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα κατέβει στην διώρυγα της Κορίνθου τη Δευτέρα για την πρώτη αυτοψία».

«Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν σειρά συναντήσεων ώστε να δούμε τα επόμενα βήματα τόσο για τον στρατηγικό σχεδιασμό και το μέλλον της διώρυγας, όσο και για την χρηματοδότηση του έργου».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σημειώθηκε νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου στη διώρυγα της Κορίνθου, συγκεκριμένα στο πρανές της Πελοποννήσου, στη θέση του βιολογικού. 

Το φράγμα του Ασωπού αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022

Στο μεταξύ ο υφυπουργός γνωστοποίησε, επίσης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι τα έργα στο φράγμα του Ασωπού βρίσκονται σήμερα στο 60% της κύριας σύμβασης και στο 25% της συμπληρωματικής.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας αναφέρει:

«Ενημερώθηκα επίσης για την πρόοδο των εργασιών του Φράγματος Ασωπού, με το ποσοστό εκτέλεσης να βρίσκεται σήμερα στο 60% της κύριας σύμβασης και στο 25% της συμπληρωματικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το φράγμα αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022».

Επίσης ο υφυπουργός αναφέρει: «Υπογράμμισα την ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα οι μελέτες που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος του Ασωπού προκειμένου να επωφεληθεί από τα ευεργετήματα του έργου ο πρωτογενής τομέας και γενικότερα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος στο ΠΑΣΟΚ: Ψηφίστε το νομοσχέδιο, μην παραπλανείτε

Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για καταναλωτικά και επισκευαστικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ως 100.000€, θέτοντας πλαφόν στο υπόλοιπο δανείου μεταξύ 30%-50% του αρχικού ποσού, υπερβαίνοντας τις κοινοτικές οδηγίες.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ευρωπαϊκή οδηγία ως πρωτοβουλία

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ως εθνική πρωτοβουλία ευρωπαϊκή οδηγία για το πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια, ενώ η κυβέρνηση συνήθως περιορίζει το εύρος των οδηγιών και καθυστερεί την εφαρμογή τους.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Τέλος σε κρυφές χρεώσεις και πανωτόκια στα δάνεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για την καταναλωτική πίστη, με στόχο διαφάνεια, τέλος στα ψιλά γράμματα και πλαφόν στις προσαυξήσεις.
Δάνειο και διαπραγμάτευση επιχειρηματιών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες δόσεις

Γιατί η σχεδιαζόμενη ρύθμιση της κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις στις μηνιαίες δόσεις, περιορίζοντας τη διάρκεια αποπληρωμής και δυσκολεύοντας την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τέλος στα «ψηλά γράμματα» για τα δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ

Ο πρωθυπουργός σε σημερινή του ανάρτησή στο Facebook προανήγγειλε νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών που μεταξύ άλλων προβλέπει αποπληρωμή καταναλωτικού δανείου έως 30%–50% πάνω από το αρχικό ποσό.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στήριξη στη βιομηχανία και την καινοτομία στη Λάρισα

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε βιομηχανίες στη Λάρισα, διαπιστώνοντας την πρόοδο μέσω Αναπτυξιακού Νόμου. Εξήρε τη συμβολή τους στην ενίσχυση βιομηχανίας, καινοτομίας, εξαγωγών και απασχόλησης στην περιοχή.