ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: ΑΠΕ

Κ. Μητσοτάκης: Ευκαιρία για εκσυγχρονισμό των υποδομών η θεομηνία στη Καρδίτσα

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να μην καθυστερήσουν οι καταβολές των αποζημιώσεων στους πληγέντες. Τρέχουν οι ενέργειες για γρήγορες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Στο επίκεντρο της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε η πορεία αποκατάστασης των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων στην περιοχή της Καρδίτσας που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι έχουν αντιμετωπιστεί γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και ότι έχουν αρχίσει ήδη να καταβάλλονται οι πρώτες αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ με βάση την πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί. Επίσης γίνονται όλες οι ενέργειες για γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, των αγροτών που έχουν υποστεί ζημιές με προτεραιότητα στην αποκατάσταση του ζωϊκού κεφαλαίου ενώ θα συνεχιστεί η παροχή στεγαστικού επιδόματος στους αστέγους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα καταβολής αποζημιώσεων που έχει καταρτιστεί ενώ σημείωσε ότι «η καταστροφή υποδομών από τη θεομηνία είναι μια ευκαιρία για συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική της ανάπτυξη».

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για στήριξη των πληγέντων

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών και οι αποζημιώσεις των σπιτιών που έχουν καταστραφεί υπογραμμίζοντας πως θα βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Γεραπετρίτης συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο της Αιγύπτου

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής Ειρήνης στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Η συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Γ. Βάντερπουλ, αναβάλλεται, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.
Κτήριο Συμβουλίου Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αποζημιωτική ευθύνη του Δημοσίου μετά το ΕΔΔΑ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ εξέτασε εκ νέου την υπόθεση Ζουμπουλίδη κατά Δημοσίου, μετά την απόφαση του ΕΔΔΑ που έκρινε ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα πρόσβασής του σε δικαστήριο, αναφορικά με ευθύνη του Δημοσίου για δικαστικά σφάλματα.
Αλέξης Πατέλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή»

Ο Αλέξης Πατέλης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Η Μεγάλη Επιστροφή», τόνισε πως η μεγάλη επιστροφή είναι επίτευγμα της Ελλάδας. Επεσήμανε τη σημασία των σωστών προσώπων και των μεταρρυθμίσεων για την οικονομική πρόοδο.