ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει την Τετάρτη

Ποια είναι τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα τεθούν ζητήματα επενδύσεων, Παιδείας και κοινωνικής πολιτικής μεταξύ άλλων. Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου ενώ θα υπάρξει και εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη του νομοσχεδίου «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα-Μικροκινητικότητα»

Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου του νομοσχεδίου για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας

Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες υπηρεσιών επιγραμμικών (online) υπηρεσιών διαμεσολάβησης

Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια του νομοσχεδίου για την κύρωση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Ενημέρωση από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου

Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης

Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων

Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το Εθνικό σχέδιο δράσης για άτομα με αναπηρία

Εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης

Εισήγηση από τον υφυπουργό Άκη Σκέρτσο στον πρωθυπουργό για τα Προσχέδια δράσης των Υπουργείων και το Προσχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021

Εισήγηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την κήρυξη απαλλοτριώσεων ακινήτων, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση-επισκευή τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου»

Εισήγηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ιράκ κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Νέος πρωθυπουργός ο Άλι αλ Ζαΐντι, μερική έγκριση υπουργών

Ο Άλι αλ Ζαΐντι ορκίστηκε πρωθυπουργός του Ιράκ με ημιτελή κυβέρνηση, καθώς το κοινοβούλιο ενέκρινε μόλις 14 υπουργούς και δεν συμφώνησε για τα κρίσιμα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας. Νέος υπουργός Πετρελαίου ο Μπασίμ Μοχάμεντ.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Παραίτηση υπουργού Υγείας, υπό πίεση ο Στάρμερ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ, εκφράζοντας την απώλεια εμπιστοσύνης στον Κιρ Στάρμερ και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας των Εργατικών και της πρωθυπουργίας.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος για τη σταθερότητα που υποσχέθηκε ο Στάρμερ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Κιρ Στάρμερ, που ανέλαβε πρωθυπουργός τον Ιούλιο 2024 με στόχο τη σταθερότητα, δέχεται πιέσεις για παραίτηση μετά τις κακές επιδόσεις των Εργατικών στις τοπικές εκλογές, δημιουργώντας νέα αναταραχή στη βρετανική πολιτική σκηνή.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Ο πρωθυπουργός είναι κρυπτόμενος και εκβιάζεται πολλαπλά

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης στη Βουλή, θέτοντας ερωτήματα για το περιστατικό με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα και αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Πινακίδα Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ιστορική ήττα των Εργατικών και η αγανάκτηση των Βρετανών ψηφοφόρων

Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία, από εκλογικό θρίαμβο βρέθηκε σε βαριά ήττα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παλεύει να διατηρήσει τη θέση του, με τους ψηφοφόρους να εκφράζουν έντονη απογοήτευση.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέο κύμα παραιτήσεων υφυπουργών της κυβέρνησης

Ο τέταρτος υφυπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, ο Ζουμπίρ Άχμεντ, παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την ηγεσία του Κιρ Στάρμερ, καθώς εντείνεται η κρίση στους Εργατικούς και το μέλλον του πρωθυπουργού παραμένει αβέβαιο.