ΓΔ: 2359.31 0.58% Τζίρος: 141.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:49:00
Φώτο: ΑΠΕ

Κοντοζαμάνης: Έρχονται νέες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας

Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 1.203 γιατρών σε μόνιμες θέσεις, συν 400 θέσεις που προκηρύσσονται τις επόμενες μέρες, εκ των οποίων οι 200 για τις νέες ΜΕΘ που ετοιμάζονται. 

Από τις 2.000 προγραμματισμένες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση κατάφερε αυτές να ξεπεράσουν τις 6.200, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με αφορμή την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες στη Βουλή.

Τόνισε επίσης, ότι ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 1.203 γιατρών σε μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού, συν 400 θέσεις που προκηρύσσονται τις επόμενες μέρες, εκ των οποίων οι 200 για τις νέες ΜΕΘ που ετοιμάζονται. Επίσης, ο κ. Κοντοζαμανης σημείωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν, μέσω ΑΣΕΠ, 1.116 θέσεις λοιπού προσωπικού, ενώ θα ξεκινήσει και η ειδίκευση 2.250 νοσηλευτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τρεις θάνατοι βρεφών μετά από ανακληθέν βρεφικό γάλα

Οι αρχές στη Γαλλία αναφέρουν 3 θανάτους βρεφών που φέρονται να κατανάλωσαν ανακληθέν βρεφικό γάλα. Στους 14 οι νοσηλευθέντες, χωρίς ακόμη σαφή αιτία. Έρευνα σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται διεθνείς αποσύρσεις παρτίδων λόγω πιθανής τοξίνης σερουλίδης.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ως το 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική αναβάθμιση του νοσοκομείου Λευκάδας και στη συνολική ανακαίνιση του Τζανείου.
Άδωνις Γεωργιάδης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη με εκπροσώπους συλλόγων μαιών και μαιευτών

Ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους Συλλόγους Μαιών-Μαιευτών πως δεν θα υπάρξει νέο καθηκοντολόγιο χωρίς συνεννόηση μαζί τους. Καθορίστηκε νέα συνάντηση σε τρεις εβδομάδες για περαιτέρω διάλογο.
Φάρμακα και χάπια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει Φάρμακα Υψηλού Κόστους και μέσω ιδιωτικών φαρμακείων

Υπογράφηκε συμφωνία για τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία μέσω ΕΟΠΥΥ, διευκολύνοντας τους ασθενείς. Η διάθεση εκτιμάται να φθάσει τις 20.000 συνταγές το μήνα στην πρώτη φάση εφαρμογής.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Σοβαρά ερωτήματα για το περιστατικό Χίου, απαιτείται διερεύνηση

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στο περιστατικό της Χίου στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτηματικά. Επέκρινε Πλεύρη και Μητσοτάκη για τη διαχείριση του ζητήματος και το αφήγημα που προβάλλει ο υπουργός.